• Uroš Papić i Miloš Rajić mlade nade zrenjaninskog kuglanja

    Uroš Papić, koji nastupa u pionirskoj konkurenciji, i Miloš Rajić, koji se takmiči u kadetskoj, mlade su nade zrenjaninskog Kuglaškog kluba Kristal.   Na poslednjem kupu, koji je održan u Novom Sadu, Uroš Papić i Miloš Rajić osvojili su prva mesta. Sa šest održanih kupova, njih dvojica su sakupila dovoljno bodova da nastupe na Kupu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uroš Papić i Miloš Rajić mlade nade zrenjaninskog kuglanja

    Uroš Papić, koji nastupa u pionirskoj konkurenciji, i Miloš Rajić, koji se takmiči u kadetskoj, mlade su nade zrenjaninskog Kuglaškog kluba Kristal.

     

    Na poslednjem kupu, koji je održan u Novom Sadu, Uroš Papić i Miloš Rajić osvojili su prva mesta. Sa šest održanih kupova, njih dvojica su sakupila dovoljno bodova da nastupe na Kupu Vojvodine, koji će se održati u junu, u Banji Junaković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Proteklog vikenda džudisti Proletera nastupili na tri takmičenja (Foto)

     

    Pionirka Milica Grnča na ovom kupu je osvojila drugo mesto. Iako je nastupila na samo tri od šest takmičenja, i Milica se plasirala na završnu smotru. To je pošlo za rukom i starijoj kadetkinji Kristala Renati Bodo, koja je na kupu u Novom Sadu osvojila peto mesto.

     

    uroš papić

     

    – Kupovi se organizuju za mlađe kategorije koje još ne mogu da nastupaju u ligaškom takmičenju. Jako je bitno da se mladi kuglaši kale kroz ovakve nastupe. Veoma je važno i za naš klub, koji ima tradiciju dugu 130 godina, da ima kvalitetan podmladak, jer se iz njega regrutuju prvotimci – kaže za portal zrenjaninski.com Bosiljka Boba Božić, sekretarka Kuglaškog kluba Kristal.

     

    U Kristalu kontinuirano rade na promociji kuglanja i privlačenju mladih članova. Sport se promoviše i populariše u školama, pa je pandemija u poslednjih godinu dana poremetila planove.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Bez podmlatka, kuglanje ne može da opstane kao sport. Nažalost, kuglanje nije olimpijski sport i nije toliko popularan, ali je lep i mladi ga vrlo brzo zavole. Kroz našu školu kuglanja prođe i stotinak mališana, a najuporniji ostaju – ističe Božić i dodaje da su dve kuglašice Kristala, Renata Bodo i Milena Jurišić, upravo zahvaljujući kuglanju državne stipendistkinje.

     

    kuglaši kristala

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport