• Adaptirani karate program doživeo svoje nesvakidašnje izdanje

    Adaptirani karate program, koji je namenjen osobama sa smetnjama u razvoju, doživeo je svoje nesvakidašnje izdanje. Naime, shodno aktuelnoj situaciji, po prvi put se sprovodi putem interneta, odnosno održavaju se onlajn treninzi.   Nakon skoro 15 godina postojanja, jedinstveni karate program, čija primena, što je naučno dokazano, dovodi do pozitivnih efekata u motoričkim i psiho-socijalnim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Adaptirani karate program doživeo svoje nesvakidašnje izdanje

    Adaptirani karate program, koji je namenjen osobama sa smetnjama u razvoju, doživeo je svoje nesvakidašnje izdanje. Naime, shodno aktuelnoj situaciji, po prvi put se sprovodi putem interneta, odnosno održavaju se onlajn treninzi.

     

    Nakon skoro 15 godina postojanja, jedinstveni karate program, čija primena, što je naučno dokazano, dovodi do pozitivnih efekata u motoričkim i psiho-socijalnim sposobnostima kod osoba sa smetnjama u razvoju, sprovodi se u kućnim uslovima.

     

    Program realizuje njegov kreator, koji je i bivši karatista, a sada pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. Salapura se i sam, silom prilika, nalazi u samoizolaciji.

     

    Pročitajte još: Brakočević, Levajac, Najdanovski i Tošić u akciji „Ostani kod kuće“ (Video)

     

    adaptirani karate program

    – U svakoj teškoj situaciji ima i lepih trenutaka. Zbog prirode posla kojim se bavim nisam uspevao toliko da se posvetim karateu i treniranju osoba sa smetnjama u razvoju kao u ranijem periodu. Ova situacija i višak vremena su me podstakli da organizujem onlajn treninge za njih. Prvi utisci su odlični. Treninzi prijaju i sportistima, a moram priznati i meni. Ideja je da se i ostali sportisti – karatisti sa smetnjama u razvoju, članovi Udruženja „Suncokret“, shodno svojim mogućnostima, uključe u ovakav vid treninga i korisne fizičke aktivnosti. Ovo je još jedan način da širimo ideju adaptiranog sporta. Način je i da smanjimo predrasude prema osobama sa smetnjama u razvoju – naglasio je Salapura.

     

    Uprkos uslovima vanrednog stanja, zrenjaninski karatisti sa smetnjama u razvoju vredno treniraju u kućnim uslovima i svima poručuju: „Ostani kod kuće“.

     

    adaptirani karate program

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin