• A liga FSG Zrenjanin: Jesenji prvak Bilećanin ide u goste drugoplasiranom Potisju

    Drugi deo prvenstva A lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina počinje u nedelju, 26. marta. Utakmice 12. kola na programu su od 15 časova.   Sastaju se Naftagas iz Boke i Tamiš iz Farkaždina, OFK Gradnulica iz Zrenjanina i Zadrugar iz Lazareva, Mladost iz Lukićeva i Lehel iz Mužlje, Partizan iz Tomaševac i Mladost iz Belog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    A liga FSG Zrenjanin: Jesenji prvak Bilećanin ide u goste drugoplasiranom Potisju

    Drugi deo prvenstva A lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina počinje u nedelju, 26. marta. Utakmice 12. kola na programu su od 15 časova.

     

    Sastaju se Naftagas iz Boke i Tamiš iz Farkaždina, OFK Gradnulica iz Zrenjanina i Zadrugar iz Lazareva, Mladost iz Lukićeva i Lehel iz Mužlje, Partizan iz Tomaševac i Mladost iz Belog Blata, OFK Klek i Borac iz Zrenjanina, kao i Potisje iz Knićanina i Bilećanin iz Sečnja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Srđan Ignjatov predvodi reprezentativce u skeletonu koji idu na Olimpijske igre mladih

     

    Utakmica između Partizana i Mladosti igraće se u Belom Blatu zbog suspenzije terena u Tomaševcu. Klubovi su postigli sporazum o mestu odigravanja te utakmice, a komesar takmičenja je odobrio izbor terena.

     

    Inače, susret između Potisja i Biećanina u Knićaninu mnogi ocenjuju i kao derbi polusezone, s obzirom na to da je reč o klubovima u samom vrhu tabele. Bilećanin se sa 28 bodova, odnosno devet pobeda i po jedinim remijem i porazom nalazi na prvom mestu. Drugoplasirani klub je Potisje sa osam bodova manje od Sečanjaca, odnosno šest pobeda, dva nerešena rezultata i tri poraza.

     

    – U pitanju su dve jako dobre ekipe. Iako imamo bodovnu prednost i u nastavak prvenstva ne ulazimo pod pritiskom, nadamo se pobedi na gostovanju. Posle dolazi takav raspored da možemo očekivati i da pre kraja sezone overimo titulu – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik FK Bilećanin Damir Đurić.

     

    jovan ninić
    Foto: FK Bilećanin

     

    Dva pojačanja u zimskom prelaznom roku

     

    U zimskom prelaznom roku Sečanjci su doveli dva pojačanja. Novi – stari igrač je Borislav Vučković (37), koji je stigao iz Naftagasa iz Boke, a kroz bogatu karijeru nosio je dres zrenjaninskog Proletera, somborskog Radničkog i mnogih drugih klubova. U pitanju je prekaljeni fudbaler sa iskustvom u drugom i trećem rangu takmičenja. Drugo ime nosi sa sobom nadu i zalog za budućnost. To je šesnaestogodišnji Jovan Ninić, koji je došao iz Radničkog iz Sutjeske, gde je nastupao za tamošnju kadetsku selekciju. Levonogi fudbaler, prefinjene tehnike, zabeležiće ovog proleća prve minute u seniorskom uzrastu na stadionu kraj Tamiša. Redove Bilećanina napustio je samo Srđan Rajak, koji je otišao u Konak.

     

    – Okosnica tima je ostala ista, a ekipu i dalje predvodi trener Nikola Uljarević. Završio se pripremni period i imali smo četiri prijateljske utakmice i u sve četiri smo zabeležili pobede – naglašava Đurić.

     

    Kao posebnu vest ističe da se fudbal posle pola godine ponovo vraća u Sečanj. Naime, zbog rekonstrukcije terena u Sečnju, Bilećanin je prethodnih meseci gostujuće igrače dočekivao u Jaši Tomiću.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i lokalnoj samoupravi u Sečnju dobili smo sjajan sportski objekat – dodaje Damir Đurić.

     

    borislav vučković
    Foto: FK Bilećanin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin