• Srđan Ignjatov predvodi reprezentativce u skeletonu koji idu na Olimpijske igre mladih

    Srbija će imati svoje predstavnike u skeletonu na Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje će se održati sledeće godine u Gangvonu, u Južnoj Koreji.   Za one koji ne znaju, skeleton je zimski sport u kojem je cilj preći zaleđenu stazu na propisanim sankama u što kraćem vremenu. Pri vožnji skeletona takmičar je u položaju glavom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srđan Ignjatov predvodi reprezentativce u skeletonu koji idu na Olimpijske igre mladih

    Srbija će imati svoje predstavnike u skeletonu na Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje će se održati sledeće godine u Gangvonu, u Južnoj Koreji.

     

    Za one koji ne znaju, skeleton je zimski sport u kojem je cilj preći zaleđenu stazu na propisanim sankama u što kraćem vremenu. Pri vožnji skeletona takmičar je u položaju glavom prema napred, potrbuške na sankama. Ovaj sport se od sankanja razlikuje upravo po položaju tela. Kod sankanja, naime, položaj takmičara je nogama prema napred, sedeći ili ležeći na leđima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ko je i koliko dobio: Novi Bečej raspodelio novac namenjen sportskim klubovima

     

    – Do fantastičnog uspeha i plasmana na Zimske olimpijske igre mladih naši reprezentativci u skeletonu Lazar Mikić i Bogdan Despotović stigli su brzinom između 115 i 120 kilometara na sat. Takmičenjem u Francuskoj završena je veoma uspešna sezona, jer smo posle nastupa u Austriji i Koreji, u La Planju izborili učešće na Zimskoj olimpijadi mladih 2024 – kaže za portal zrenjaninski.com trener skeleton reprezentacije Srbije, Zrenjaninac Srđan Ignjatov, koji se ove nedelje vratio iz Francuske.

     

    skeleton

     

    Momci vredno radili i trenirali cele godine

     

    Ignjatov dodaje su momci vredno radili i trenirali tokom cele godine. Stoga uspeh nije mogao da izostane.

     

    – Skeleton nije nimalo naivan sport. Štaviše, prilično je opasan, i u konkurenciji kakvu smo imali, ovo je ogroman uspeh za Srbiju. Jako mi je žao što naša reprezentativka Jana Milanović, koja je izuzetno „vozila“ i jako napredovala, samo zbog godina koje ima, nije obezbedila plasman – ističe Ignjatov.

     

    Skeleton nije sport o kom se u Srbiji mnogo zna i nije lako obezbediti uslove za trening i takmičenja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Oseti adrenalinsku avanturu: Besplatne pripreme za trke sa preprekama

     

    – Ovom prilikom bih se zahvalio predsedniku saveza Borisu Stojniću, što je uspeo da obezbedi sredstva za učešće na takmičenjima. To u ovim vremenima nije nimalo lako. Iskreno mislim da bi sa boljom opremom, koja podrazumeva skeleton, kacige i sprinterice, i rezultati bili bolji. Pokušaćemo da u narednom periodu nađemo način da opremimo naše sportiste. A oni će, siguran sam, dati sve od sebe dogodine u Gangvonu – zaključuje Srđan Ignjatov, selektor sankaške i trener skeleton reprezentacije Srbije.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    srđan ignjatov

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport