Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Zrenjaninac Marko Srdić s puno mašte stvara „Drveni svet“ (Foto)

marko srdić

Konobar je po struci, zaposlen u jednom poznatom zrenjaninskom pabu, a u slobodno vreme uživa u radu sa punim drvetom, i daje mašti na volju.

 

Zrenjaninac Marko Srdić, konobar je po struci i to mu je osnovno zanimanje, koje obavlja savesno i odgovorno. Ali, u njemu se od pre neku godinu probudila ljubav za rad sa drvetom. Marko sada svaki slobodni trenutak koristi da zaroni u svoj “Drveni svet”, kako je nazvao i sopstvenu stranicu na Fejsbuk mreži.

 

– Zahuktam se pa radim stolice, stočiće, stolove, klupe, police, ali i sve drugo što mi predstavlja izazov i u čemu mogu da ugradim sopstvene ideje i osoben stil. Drveta je, sticajem okolnosti, uvek bilo na raspolaganju. Onda sam krenuo da radim za sopstvene potrebe, najpre neku nadstrešnicu, pa delove pokućstva i onda me je drvo privuklo kao magnet – priča Marko za portal zrenjaninski.com.

 

A na pitanje na koji poduhvat je potrošio najviše vremena, kaže da je to bila kućica za decu.

 

– To je neka verovatno posebna odgovornost, da se detetu dopadne kućica, pa sam tu bio perfekcionista i kod osmišljavanja spoljašnosti kućice. A još nisam bio ni dovoljno iskusan u radu. Sada mi je sve lakše da ostvarujem ono što zamislim – veli Marko.

 

Pročitajte još: Ana Maker Baćić bavi se proizvodnjom predmeta od pruća (Foto)

 

On je sada okupiran pokušajem da radi stolice kao unikatne poluležaljke sa naslonom po izboru.

 

Marko radi sa čamovinom kao omiljenim materijalom, nekada i sa paletama. Koristi standardne alate, a u radionici se arsenal oruđa polako širi. Voli da eksperimentiše i sa oblicima i sa bojama. Ima mnogo ideja, pa će problem biti samo da ih sve ostvari. Sve zainteresovane poziva da posete njegovu Fejsbuk stranicu „Drveni svet“, kao i profil na Instagramu.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz