Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Žene se takmičile u bacanju “kupusa” s ramena i skakanju u džakovima

bosanski lonac
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

Neobična nadmetanja u kojima su učestvovale žene organizovana su proteklog vikenda u Krajišniku, u sklopu programa manifestacije „Dani sela“. Dame su se takmičile u bacanju “kupusa” sa ramena i skakanju u džakovima, a po četvrti put je, u organizaciji Asocijacije žena iz Krajišnika, održana i manifestacija “Bosanski lonac”.

 

Ove godine događaj je upriličen u Domu penzionera, u centru sela. U kuvanju „bosanskog lonca“ oprobale su se članice devet udruženja. Domaćin im je obezbedio kiseli kupus, dok je na takmičarima bilo da obezbede sve ostalo. Kuvalo se u kotliću.

 

Najukusniji “bosanski lonac” spremile takmičarke iz Boke

 

Žiri je imao težak zadatak da izabere najukusniji „bosanski lonac“, ali je u žestokoj konkurenciji ipak morao da izabere najbolje spremljena jela. Tako je prvo mesto pripalo Udruženju žena „Bokinski biseri“ iz Boke. Drugoplasirano je bilo Udruženje žena iz Ruskog Sela, a treće mesto zauzelo je Udruženje žene iz Česterega.

 

Najspretnije u bacanju “kupusa” sa ramena bile su takmičarke iz Udruženja žena Bašaid. Drugo mesto u ovoj nesvakidašnoj takmičarskoj disciplini pripalo je Asocijaciji žena Banatski Despotovac. Bronzana medalja pripala je Udruženju žena iz Ruskog Sela.

 

Inače, u ovom nadmetanju ne koristi se pravi kupus, već lopte koje su oslikane tako da podsećaju na ovo povrće.

 

 

Najbolje u skakanju u džakovima bile su takmičarke iz Ruskog Sela. Drugoplasirane su bile žiteljke Banatskog Despotovca, dok su treće mesto zauzele gošće iz Česterega.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sudija za prekršaje Stevan Ločki u slobodno vreme leti motornim zmajem

 

Obezbeđena je i nagrada za najlepši štand, a ona je pripala Asocijaciji žena Banatski Despotovac.

 

– Zahvaljujem se u lično ime i u ime Asocijacije žena Krajišnik svim našim gostima što su bili i svojim prisustvom uveličali četvrtu po redu manifestaciju „Bosanski lonac“. Hvala i svima onima koji su prepoznali našu težnju da očuvamo tradiciju i koji nas podržavaju u tome – izjavila je predsednica Asocijacije žena Krajišnik Mira Umićević.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM