Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

VOZAČKI IZAZOV: Takmičenje profesionalnih vozača kompanije NIS

vozački izazov
Foto: NIS promo

Tradicionalno takmičenje profesionalnih vozača Naftne industrije Srbije „Vozački izazov“ održano je na Novom kompleksu u Zrenjaninu.

 

Manifestacija koja je organizovana osmu godinu zaredom okupila je rekordan broj učesnika. Ovaj događaj je, inače, deo višegodišnjih aktivnosti kompanije na unapređenju bezbednosti saobraćaja, prevencije saobraćajnih nezgoda i povećanja saobraćajne kulture.

 

Više od stotinu takmičara nadmetalo se u veštini upravljanja putničkim i teretnim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa. Svoje umeće prikazali su na NIS-ovim poligonima. Ovi poligoni su u skladu sa standardima Evropske unije i koncipirani su za proveru spretnosti vozača u različitim uslovima upravljanja vozilom. U sklopu događaja organizovano je takmičenje u veštini pretovara proizvodnih cevi u naftnoj industriji, takozvanih „tubinga“. A učesnici su bili u prilici i da isprobaju postavljene trenažere i simulatore.

 

Pročitajte još: Kriju li se ispod Gradske bašte tajnoviti zrenjaninski lagumi? (Foto)

 

Novina ovogodišnjeg „Vozačkog izazova“ bilo je takmičenje vozača teretnih vozila u formi „Water challenge“, gde su testirane sposobnosti i veštine upravljanja teretnim vozilom na uskim, prostorno ograničenim lokacijama, gde do izražaja dolazi vešto upravljanje i precizno pozicioniranje vozila čime su simulirani realni uslovi rada teretnih vozila.

 

vozački izazov
Foto: NIS promo

 

Pored profesionalnih vozača putničkih i teretnih vozila „Naftagas – Transporta“ i zaposlenih u kompaniji, na takmičenju su učestvovali predstavnici Vojske Srbije i podizvođači „Naftagas – Transporta“, a svoje umeće pokazali su i vozači amateri. Kao i prošle godine, organizovano je i takmičenje žena vozača amatera u poligonskoj vožnji.

 

Događaju su, pored zaposlenih u NIS-u, učestvovali predstavnici Vojske Srbije, Saobraćajne policije i drugi gosti koji su bili u prilici da prisustvuju i smotri kompanijskih vozila.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM