Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

VOLIM ZRENJANIN: Lepša strana grada predstavljena na fotografijama

volim zrenjanin

Posle pet godina aktivnog rada i preko 300.000 fotografija koje je za to vreme uradio, gradski fotograf Aleksandar Blanuša došao je na ideju da pokrene sajt VOLIM ZRENJANIN.

 

Na ovom sajtu, kroz zanimljive fotografije, biće predstavljena lepša strana grada na obalama Begeja. Trenutno se na sajtu nalazi skoro 8.000 fotografija podeljenih u osam kategorija. Kategorije su Sport u Zrenjaninu, Spomenici i kultura, Verski objekti, Manifestacije, Naši sugrađani, Flora i fauna, Turizam i Arhitektura.

 

– Rođeni sam Zrenjaninac i fotografijom se bavim deset godina. Trenutno radim kao fotograf u Kabinetu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića. Na ideju o pokretanju sajta volimzrenjanin.com sam došao sam. Finansirao sam zakup domena i hostinga i izradio sajt. Kasnije mi se priključilo još nekoliko ljudi, među prvima Maja Pandurov i njena agencija „IP Media“. Ona već godinama snima video priloge pod naslovom „Lepša strana Zrenjanina“ – priča za portal zrenjaninski.com Aleksandar Blanuša.

 

volim zrenjanin

 

Sajt „Volim Zrenjanin“ otvoren za sve koji žele da se priključe

 

Svoje fotografije u međuvremenu je ustupilo još nekoliko ovdašnjih fotografa, od kojih Blanuša izdvaja Danijelu Savičić i Miroslava Marinkovića iz Stajićeva i Bojana Vijatova iz Ečke. Podršku su pružili i Jovan Njegović Drndak i Zoran Bogaroški, kao i Turistička organizacija Grada Zrenjanina i sama lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Dušan Juvanin ima jednu od najvrednijih kolekcija fotografija i dokumenata

 

– Ideja je da svi ljudi mogu na jednom mestu da pronađu fotografije koje ih interesuju i da ih besplatno preuzmu. Naravno, ne u komercijalne svrhe, jer su zaštićene autorskim pravima. Sajt „Volim Zrenjanin“ postoji nekoliko meseci i otovoren je za sve koji žele da nam se priljuče, da nam ustupe svoje fotografije ili nas samo podrže. Iako veoma mlad, sajt je poprilično posećen, a nedavno je otvorena i Fejsbuk stranica „Volim Zrenjanin“, kao i Instagram nalog, koji već ima nekoliko stotina pratilaca – navodi Aleksandar Blanuša.

 

volim zrenjanin

 

Cela priča se za sada zasniva na nekomercijalnim osnovama i osnivač trenutno sve sam finansira, uključujući i reklame.

 

– Ostajemo otvoreni za eventualne sponzore, odnosno firme ili fizička lica koji žele da podrže naš rad. Koncept sajta je takav da nema politike i političara, i da nema loših slika našeg grada, iako smo svesni da one postoje. Ovo je mesto za lepšu stranu grada. Niko ne piše tekstove na sajtu, a samo u izuzetnim slučajevima se na naslovnoj strani, s vremena na vreme, pojave tri pozitivne vesti, sa nekog od zrenjaninskih portala – ističe Blanuša.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM