Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Upriličeno još jedno druženje bivših studenata zrenjaninskih fakulteta

druženje bivših studenata

Skup bivših studenata zrenjaninskih fakulteta, koji su se školovali u gradu na Begeju i u njemu proveli jedan deo života, ili zauvek ostali, održan je sinoć u restoranu „Kamel“ u Zrenjaninu.

 

– Ovo je okupljanje koje organizujemo svake treće godine. Dolaze svi koji su u našem gradu studirali, živeli i deo svoje mladosti ovde proveli. To su uspešni ljudi, rasuti po celom svetu. Ima ih u Americi, Kanadi, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji… Ali, naravno, i u mnogim gradovima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini… Ovde je generacija studenata iz perioda studija od 1980. do 2000. godine – kaže Danijela Tančić, jedna od bivših studentkinja i stanara doma, koja je odavno žitelj Zrenjanina.

 

Ona napominje da je ovo neformalno udruženje bivših studenata zrenjaninskih visokoškolskih ustanova jedinstveno po čvrstini veza i solidarnosti, koje se neguju.

 

– Deo naše tradicije je i druženje, koje se organizuje predzadnjeg vikenda u avgustu, svake treće godine. Bivši studenti koji dođu na proslavu smeštaju se u studentski dom. A mi koji smo ovde ostali nakon studija dočekujemo ih, provodimo sa njima vreme, družimo se i evociramo uspomene – kaže Danijela Tančić.

 

druženje bivših studenata

 

Susret protekao u odličnoj atmosferi

 

Na okupljanje je došlo oko 150 nekadašnjih studenata, a među njima je i Slavica Dragojlović iz Užica.

 

– Započela sam studije u Zrenjaninu 1990. godine, a po struci sam inženjer tekstilnih konfekcija. Za ovaj grad vezuju me najlepše uspomene, divno druženje, pažnja, sve najlepše… I uvek se probude emocije kod ovakvih druženja. Ima i radosti i nostalgije – kaže Slavica, koja je drugi put na ovakvom skupu. Inače je zaposlena u Tehničkoj školi u Užicu.

 

Pročitajte još: Palata Dunđerski zablistala u punom sjaju, objektu vraćen izvorni kolorit

 

I profesor Visoke tehničke škole strukovnih studija Milorad Rančić bio je prisutan na svečanosti, među nekadašnjim studentima od kojih je nekima bio profesor.

 

– Nažalost, nas profesora iz vremena ovih generacija sve je manje. Ja sam među retkima koji dolaze na ovo druženje, koje je jedna divna tradicija – veli Rančić.

 

Bivši studenti, a sada većinom uspešni poslovni ljudi, pokazali su da umeju i da se vesele, pa je skup u restoranu „Kamel“ protekao u odličnoj atmosferi.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM