Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Marija Daruši ima 16 godina i svoju mini odgajivačnicu pasa

marija daruši

Marija Daruši je iz Elemira. Ima 16 godina i učenica je drugog razreda Zrenjaninske gimnazije. Odličan je đak, pa joj najveći deo vremena odlazi na školske obaveze. Marija, međutim, ima još jednu veliku ljubav.

 

Ljubav su joj psi. U svojoj mini odgajivačnici, koja je trenutno u postupku registracije, ima četiri pudle i četiri border kolija. Društvo im pravi i jedan mešanac, udomljen sa ulice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Dunavska jesetra, strogo zaštićena vrsta ribe, pronađena u Tisi (Foto)

 

– Prvu pudlu dobila sam pre šest godina, a za ovaj malo ozbiljniji hobi, osim što pse jako volim, bio je presudan jedan tužan događaj. Kupili smo štene border kolija, koje nije bilo zdravo, i morali smo da ga uspavamo. Tada sam odlučila da kad moji psi budu imali štence, to budu zdravi, lepi psići – priča Marija Daruši za portal zrenjaninski.com.

 

 

Kaže da oko pasa nema previše posla, jer joj to pričinjava veliko zadovoljstvo.

 

– Pomogne mi i tata, ali najteže mi je, odnosno najviše vremena utrošim da štencima pronađem odgovorne vlasnike – navodi naša mlada sagovornica.

 

Za border kolije i pudle Marija se odlučila jer su to, kako kaže, najinteligentnije rase pasa.

 

Svoju budućnost, iako je još rano za konačne odluke, Marija vidi u poslu koji ima veze sa životinjama.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Ne znam šta će to tačno biti, ali biće nešto gde ću biti okružena životinjama. Mi u našem domaćinstvu imamo puno životinja, papagaja, zečeve, tri mačke i sve ono što jedno seosko domaćinstvo u svom dvorištu ima – dodaje Marija Daruši.

 

odgajivačnica pasa

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM