Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Manifestacija “Izađi mi na teglu” biće održana na Trgu slobode

izađi mi na teglu

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ održaće se na Trgu slobode u Zrenjaninu, u sredu, 7. oktobra, u terminu od 11 do 18 časova, najavljuju iz  Turističke organizacije grada Zrenjanina.

 

Turistička organizacija je, uz Grad Zrenjanin i asocijaciju “Bašta mašta”, i organizator ovog tradicionalnog događaja.

 

U okviru programa manifestacije “Izađi mi na teglu” održaće se takmičenje u kuvanju ajvara. Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će se direktno plasirati u finale koje će biti održano u Beogradu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Žene se takmičile u bacanju “kupusa” s ramena i skakanju u džakovima

 

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje. To podrazumeva kompletno opremljen takmičarski štand, zatim papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so.

 

Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara, ali i da se naoružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom, poručuju iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

 

Manifestacija po nešto izmenjenim pravilima

 

Po nešto izmenjenim pravilima i uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, ovogodišnji karavan će se održati u 12, umesto, kako je to do sada bilo, 30 gradova. Timovi moraju biti formirani isključivo od članova istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih šest, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu.

 

Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje tri metra od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

 

Pored takmičarskog dela, obezbeđen je i bogat kulturno-umetnički, dečiji i muzički program. Nastupaće tamburaški orkestar „Bečkerek“, КUD „Pionir“ i drugi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM