Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

LETO NA PESKARI: Posetioce očekuje raznovrsan i atraktivan program

zrenjaninsko kupalište Peskara
Foto: Zoran Bogaroški

Manifestacija „Zrenjaninsko leto na Peskari 2019“, koja će se održati od 31. maja do 2. juna na kupalištu Peskara, najavljena je na današnjoj konferenciji za medije.

 

O predstojećoj manifestaciji govorili su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, direktor zrenjaninske Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, zatim predsednik Motonautičkog kluba „Motojet“ iz Novog Sada Aleksandar Krevešić i Marko Miškeljin iz zrenjaninske Kancelarije za mlade.

 

– I ove godine, kao i prethodnih leta, Grad Zrenjanin, sa partnerima, trudi se da na kupalištima ponudi što bogatiji sadržaj svojim sugrađanima. U razvoj gradskog kupališta Peskara uložena su znatna sredstva i poboljšana je infrastruktura. Plaže su produžene i ulepšane, i prošle godine je tu bilo i po nekoliko hiljada kupača na dnevnom nivou. Ove godine rešili smo da još ranije otvorimo sezonu na Peskari – istakao je Simo Salapura.

 

Pročitajte još: Naučite da vozite skuter na vodi, i to potpuno besplatno!

 

Radiša Dupljanović je napomenuo da je jedna od ovogodišnjih novina na kupalištu Peskara i objekat za brzu hranu.

 

– Uređena je i plaža, postavljene su nove baterije na tuševima, osvežen je kompletan mobilijar, proširene su tribine na terenu za bič volej… Ostalo je da se uradi još par sitnica, ali ćemo do otvaranja manifestacije biti potpuno spremni – kaže Dupljanović.

 

leto na peskari

 

Biće dosta prijatnih iznenađenja

 

U ime Turističke organizacije, o programskim sadržajima na Peskari govorio je direktor Zoran Ljubotina.

 

– Sada imamo na raspolaganju kupalište koje sa pravom nazivaju zrenjaninsko more. S druge strane, Turistička organizacija trudi se da jedno tako kvalitetno mesto za odmor i rekreaciju obogati sadržajima. Učinićemo sve da Zrenjanincima i njihovim gostima leto na Peskari bude nezaboravan doživljaj – obećao je Ljubotina.

 

On je pozvao sve Zrenjanince da u subotu, pre 12 časova, kada će biti svečano otvaranje sezone, dođu na Peskaru.

 

– Očekujemo lepo vreme i dosta posetilaca. Biće dosta prijatnih iznenađenja, imaćemo i muzički koncert, pa tradicionalnu manifestaciju „Akva bajk Motojet“, pa takmičenja, dečje programe… – najavio je Ljubotina.

 

Predsednik novosadskog „Motojet“ kluba Aleksandar Krevešić zahvalio se gradskim institucijama što su već četvrtu godinu za redom uključeni u program leta na Peskari.

 

– Od 2017. godine učestvujemo baš u svečanosti otvaranja. „Motojet H2O adrenalin“ je manifestacija koja populariše motonautiku kod najmlađih, a sve sa akcentom na bezbednosti. Grad Zrenjanin kao grad na dve reke pogodan je za akvanautiku, deca lako mogu doći u dodir sa čamcima ili skuterima. Naš cilj je da ih obučimo bezbednom rukovanju skuterima. Zbog toga ćemo u petak i subotu organizovati teorijsku i praktičnu obuku na Peskari. Deca će se učiti vožnji oko bova, a zatim i vožnji stajaćeg skutera. Biće i zabavne vožnje u gumi. A u nedelju je test spretnosti, uz podelu diploma – najavio je Krevešić.

 

On je naglasio da će manifestacija proteći uz maksimalne bezbedonosne mere. Krevešić je iskoristio priliku i da pohvali zrenjaninsko jezero Peskara, ističući ga kao jedno od najlepših u Srbiji.

 

U ime zrenjaninske Kancelarije za mlade Marko Miškeljin je rekao da su se mladi sa zadovoljstvom pridružili organizovanju manifestacije na Peskari. On je najavio učešće atraktivnih zrenjaninskih muzičkih grupa u zabavnom delu programa.

 

leto na peskari

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.