Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Kratki film o lovu lukom i strelom pobedio na prestižnom svetskom festivalu

čaba terečik

Kratki film autora Lazara Obradovića, u kojem je prikazan Čaba Terečik, koji lovi divlje svinje lukom i strelom, pobedio je na prestižnom festivalu „The Monocular video awards“.

 

Jedan od najmasovnijih i najprestižnijih festivala lovačkog filma u svetu, čiji je cilj promocija lovstva kroz kratke video forme, ove godine okupio je učesnike iz 28 zemalja. Od toga, u finalu je bilo 13 zemalja, uključujući i Srbiju, i to u dve kategorije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Neustrašiva Ester Biači četrdeset godina je angažovana kao vatrogasac

 

U kategoriji “Community honour”, ili pozitivan doprinos lovnoj zajednici, bio je nominovan video Dejana Džakule.

 

U kategoriji “Hunting video” bio je nominovan Lazar Obradović sa videom o lovu divljih svinja lukom i strelom u Srbiji. Ovaj video je osvojio prvo mesto u toj kategoriji koja je, ujedno, i glavna kategorija ovog festivala.

 

– Moj prijatelj, lovac Čaba Terečik, imao je priliku da na divnim terenima istočne Srbije ulovi divlju svinju. Imali smo dobar vetar i posle dugog čekanja dobio je priliku da uputi precizan hitac. Sve vreme sam bio iza njega i snimao celu situaciju – kazao je Lazar Obradović.

 

Čaba Terečik: Veliki uspeh za Srbiju

 

Čaba Terečik, o kome je portal zrenjaninski.com nedavno pisao, ocenio je da je ovo veliki uspeh.

 

– Ovo je veliki uspeh samim tim što se već treću godinu zaredom Srbija nalazi u finalu ovog festivala, koji je veoma bitan događaj u krugovima svetskog lovstva. Osvajanje prvog mesta, i to u najbitnijoj kategoriji, veoma je značajan događaj za srpsko lovstvo – kazao je za portal zrenjaninski.com Čaba Terečik.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Čaba je jedan od retkih lovaca u Srbiji koji u lovu na životinje, umesto vatrenog oružja, koristi luk i strelu. Rodom je iz Šurjana, a odnedavno živi u Zrenjaninu. Više o njemu možete PROČITATI OVDE.

 

U nastavku pogledajte pobednički video.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM