Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Guslarsko društvo „Petar Perunović Perun“ obeležilo četvrt veka postojanja

guslarsko društvo petar perunović perun

Kulturno umetničko guslarsko društvo „Petar Perunović Perun“ iz Zrenjanina dostojno je obeležilo jubilej, 25 godina od osnivanja i četvrt veka uspešnog rada.

 

Tim povodom, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina priređeno je guslarsko veče pod nazivom „Ja ne nosim gusle stare, da ideje rušim nove“. Nastupili su Guslarsko društvo „Petar Perunović Perun“, ali i njihovi brojni gosti. Pored ostalih, nastupili su članovi Društva guslara „Karađorđe“ iz Kragujevca, KUDG „Petar Perunović-Perun“ iz Bijelog Polja, guslarska društva „Serdar Janko Vukotić“ i „Vuk Karadžić“ iz Beograda, KUD guslara „Vuk Mandušić“ iz Vrbasa i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina. Nastupili su i pesnik Blagoje Baković iz Vrbasa, i pevačka grupa „Zvuci sa kamena“ iz Novog Sada.

 

– Imam veoma težak zadatak da se zahvalim svima koji su pomogli rad društva i sve one koji su podržavali njegov rad, a mnogo ih je. Veliki trud uložen je u obeležavanje ovog jubileja. Odazvao se i veliki broj naših prijatelja iz drugih društava, da učestvuje u ovoj svečanosti. Svima njima se zahvaljujem – poručio je predsednik KUGD „Petar Perunović Perun“ Radivoje Jelovac.

 

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: U Zrenjaninu se snima nastavak serije „Državni službenik“

 

Skup je pozdravio i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. On je naglasio da je ovo društvo jedno od najangažovanijih na očuvanju tradicije i identiteta našeg naroda.

 

Osnivači društva i ljudi koji su sve vreme učestvovali u njegovom radu, Radivoje Jelovac, Rajko Bjelica, Rade Šoškić i Dragoljub Tepavčević, dobili su povelje, koje im je uručio sekretar društva Vladeta Obrenić. U ime dobitnika povelje zahvalio se Rajko Bjelica.

 

Treba pomenuti da je specijalni gost večeri, akademik Matija Bećković, izostao, zbog neodložnog puta u Bratislavu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM