Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Počinje prolećna akcija iznošenja kabastog otpada u gradu

raspored kontejnera

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak, 11. maja, najavilo je danas JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina. Akcija će trajati do četvrtka, 11. juna.

 

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada organizuje se u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. Sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici po dva dana biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara. Kontejneri će se prazniti svakodnevno.

 

– Primarni cilj akcije je da se građani oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…) i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo. Sekundarni cilj je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima – navodi portparolka JKP “Čistoća i zelenilo” Danijela Tančić.

 

Pročitajte još: Podnet zahtev za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće

 

Građani koji imaju veće količine kabastog otpada ili koji ne stignu da iskoriste prolećnu akciju mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine pet kubika, a sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

 

– Koristimo ovu priliku da apelujemo na građane da kabasti otpad ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari, koji prevoze kućni otpad, po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad. Stoga taj otpad ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada – navodi Tančić.

 

Raspored kontejnera za kabasti otpad biće redovno objavljivan na portalu zrenjaninski.com od ponedeljka, 11. maja, u okviru servisnih informacija.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM