Grad Vesti Zrenjanin

Podnet zahtev za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće

analize vode
Foto: Pixabay

JKP „Vodovod i kanalizacija“ podnelo je danas odeljenju Sanitarne inspekcije AP Vojvodine u Zrenjaninu zahtev za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće iz gradske vodovodne mreže.

 

“Posle više od 16 godina od uvođenja zabrane, voda iz gradske vodovodne mreže je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije”, saopštilo je ovo preduzeće.

 

To potvrđuju rezultati analize uzoraka vode sa mernih mesta iz gradske vodovodne mreže. Analize su obavile akreditovane laboratorije Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Ovaj posao je obavljen u periodu od 25. marta do 27. aprila. U pitanju su analize vode koje obuhvataju osnovni „A“ i prošireni „V“ obim.

 

Pročitajte još: Radnici „Čistoće“ poslednjih nedelja aktivni na brojnim lokacijama (Foto)

 

Pomenuti rezultati analize vode deo su zahteva za pokretanje postupka za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće.

 

“Rezultate analiza vode potvrđuju i rezultati analize vode interne laboratorije JKP „Vodovod i kanalizacija“. To je još jedan razlog da sa optimizmom očekujemo pozitivan odgovor odeljenja Sanitarne inspekcije AP Vojvodine na podnet zahtev”, saopštilo je preduzeće.

 

Zahtev JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za ukidanje zabrane možete POGLEDATI OVDE.

 

Rezultate analize vode iz gradske vodovodne mreže Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, koji su dostavljeni Sanitarnoj inspekciji uz zahtev za ukidanje zabrane, možete POGLEDATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM