Foto dana Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Upućeni javni pozivi poljoprivrednicima u opštini Sečanj

upućeni javni pozivi poljoprivrednicima

Opština Sečanj raspisala je javne pozive za ostvarivanje prava korišćenja poljoprivrednog državnog zemljišta bez naknade i prava prečeg zakupa u 2021. godini.

 

Javnim pozivom obaveštavaju se zainteresovanni za ostvarivanje prava prečeg zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Sečanj da dostave potrebnu dokumentaciju do 31. oktobra ove godine. Poziv se odnosi na vlasnike ribnjaka, poljoprivrednih objekata, staklenika, plastenika, višegodišnjih zasada voćnjaka i vinograda u rodu, kao i  sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine.

 

Pravo prečeg zakupa imaju i vlasnici domaćih životinja, koji su i vlasnici, odnosno zakupci objekata za gajenje tih životinja na teritoriji sečanjske opštine i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a aktivni su najmanje jednu godinu.

 

Pročitajte još: Poljoprivrednicima iz opštine Sečanj pod okriljem noći uništeni usevi!

 

Javnim pozivom obaveštavaju se i obrazovne ustanove, škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove, da imaju mogućnost korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, bez plaćanja naknade, primereno delatnosti kojom se bave.

 

Ove ustanove potrebnu dokumentaciju, radi ostvarivanja prava korišćenja bez naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Sečanj za 2021. godinu, takođe mogu da dostave do 31. oktobra.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz