Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Poverioci se izjašnjavaju o predlogu plana reorganizacije firme „Taraš“

preduzeće taraš

Privredni sud u Zrenjaninu je za 4. februar naredne godine zakazao ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije preduzeća „Taraš“ iz istoimenog sela. Predlog plana je podneo stečajni upravnik Vasilije Jovanović, a o njemu će se izjasniti poverioci.

 

Na ročištu neće glasati poverioci prve i druge klase, kao i poverioci trećeg i četvrtog isplatnog reda koji se sa stečajnim dužnikom nalaze u odnosu povezanih lica.

 

Kako je navedeno u sudskom rešenju, stečajni poverioci mogu glasati i pismenim putem. U tom slučaju, glasački listići moraju biti predati sudu najkasnije tri dana pre održavanja ročišta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Lešnici iz Banatskog Karađorđeva završiće u čuvenoj “Nuteli”

 

Sva zainteresovana lica su pozvana da sve primedbe na plan reorganizacije dostave tom sudu u naredne dve nedelje. Plan se, inače, može pogledati u Privrednom sudu u Zrenjaninu.

 

Stečaj otvoren početkom septembra

 

Sudija Privrednog suda Aleksandar Stoiljkovski je početkom septembra doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka nad preduzećem „Taraš“. Stečaj je otvoren na predlog preduzeća „Bramar plus“ iz Đurđeva, zbog duga od 77.844.787 dinara. Sud je konstatovao da je u trenutku otvaranja stečaja račun preduzeća „Taraš“ doo bio neprekidno u blokadi 276 dana, odnosno od 4. decembra prošle godine, na iznos od 1.552.082 dinara.

 

Preduzeće „Taraš“ osnovano je u decembru 2000. godine i bavi se poljoprivrednom proizvodnjom. Prema podacima iz Agencije za privredne registre, najveći deoničari preduzeća su „Bramar plus“ iz Đurđeva, sa oko 39,5 odsto udela, i Željko Lazić sa 39 odsto udela. Deonice imaju i „Banat seme“ iz Zrenjanina, DIO „Agroinvest“ iz Elemira, „Kikindski mlin“, poljoprivredno preduzeće „Borac“ iz Šurjana, Ivan Rotarov, kao i kikindsko preduzeće „Turbo gas“.

 

„Taraš“ doo je već godinama u problemima. Pre četiri godine, Privredni sud je usvojio unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji je trebalo da pomogne preduzeću da izađe iz teškoća. To se očigledno nije dogodilo i stečaj je bio logičan potez.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Zakonski zastupnik, odnosno direktor taraškog preduzeća je Milan Repija. U pitanju je nekadašnji član Gradskog veća u Zrenjaninu, koji je bio zadužen za resor poljoprivrede.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz