Grad Vesti Zrenjanin

Inspekcija i danas na terenu: Obrušio se zid kuće pored gradilišta (Foto)

obrušio se zid kuće

Zid kuće u Petefijevoj ulici u Zrenjaninu, pored koje se nalazi gradilište stambeno – poslovnog objekta, obrušio se tokom vikenda. Ovom prilikom niko nije povređen, a tri porodice su, iz bezbednosnih razloga, privremeno iseljene iz oštećenog objekta.

 

– Građevinska inspekcija je i juče i danas na terenu. Na licu mesta je konstatovano da je došlo do urušavanja zabata na kući koja se nalazi pored gradilišta. Naloženo je da se ogradi deo objekta u kom je došlo do urušavanja i taj deo je zabranjen za stanovanje. Inspekcija će posle sagledavanja svih činjenica i nalaza sa terena naložiti dalje mere u skladu sa zakonom i postojećim propisima – izjavio je za portal zrenjaninski.com načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi Zrenjanina Milan Jovanov.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ulica Cara Dušana jedna je od najdužih gradskih ulica

 

Nedavno je započeta izgradnja novog stambeno – poslovnog objekta u Zrenjaninu, koji će se nalaziti na uglu ulica Petefijeve i Ive Lole Ribara. Investitor i izvođač radova je preduzeće “Turbo gas” iz Kikinde. Kako je ranije saopšteno, bruto površina objekta iznosiće nešto više od 7.000 kvadratnih metara.

 

Novo gradilište otvoreno je na mestu nekadašnje upravne zgrade i magacinskog prostora trgovinskog preduzeća “Centroduvan”. Nakon gašenja te firme, objekat je bio u vlasništvu preduzeća “Okrim” Mirka Vučurevića.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ruinirani magacin je jedno vreme, dok se gradska pijaca nalazila na staroj lokaciji, služio vlasnicima tezgi za smeštaj robe i mobilijara. Ukupna površina parcele na kojoj su se nalazili zgrada i magacin iznosi nešto više od 1.700 kvadratnih metara.

 

obrušio se zid kuće

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM