Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Izvršitelj oglasio prodaju njiva prve klase, početna cena 70 odsto od procenjene vrednosti

prodaje se poljoprivredno zemljište zemljoradničke zadruge sarča
Foto: Pixabay

Javni izvršitelj Željko Kesić, koji je nadležan za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu, oglasio je prodaju, putem elektronskog javnog nadmetanja, poljoprivrednog zemljišta u katastarskoj opštini Sutjeska. Zemljište je u vlasništvu Zemljoradničke zadruge „Sarča“ iz tog sela na području opštine Sečanj i jednog fizičkog lica.

 

Kesić je doneo zaključak o prodaji, postupajući u postupku izvršnog poverioca Garancijskog fonda AP Vojvodine protiv izvršnih dužnika – ZZ „Sarča“ i Zorana Grčića.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin nije efikasno sprovodio postupke davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta

 

Na ponudu su ponuđene dve katastarske parcele. Jedna je površine 19.852 kvadratna metra, a druga 15.855 kvadrata. U pitanju je njiva prve klase, na potesu Bašte, u svojini izvršnih dužnika. Procenjena vrednost prve nepokretnosti iznosi 1.266.824 a druge 2.029.265 dinara. Početna cena na prvom elektronskom javnom nadmetanju iznosi 70 odsto od procenjene vrednosti poljoprivrednog zemljišta. Licitacioni korak se određuje u iznosu od deset odsto početne cene.

 

Prvo elektronsko javno nadmetanje biće održano 3. marta, u periodu od 9 do 15 časova, preko portala elektronskog javnog nadmetanja. Vreme za davanje ponuda traje od 9 do 13 sati. Na javnom nadmetanju kao ponuđači mogu da učestvuju samo registrovani korisnici na portalu elektronskog javnog nadmetanja, koji polože jemstvo najkasnije dva dana pre održavanja javnog nadmetanja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prodaje se voćnjak u Aradcu, u njemu se nalaze lešnici i orasi

 

Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je Zemljoradnička zadruga „Sarča“, sa ograničenom solidarnom odgovornošću, osnovana 29. avgusta 1990. godine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Stočari zabrinuti: Broj goveda u našoj zemlji na istorijskom minimumu

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz