• Zrenjaninska gimnazija se prvi put oglasila nakon suspenzije profesorke Senke Jankov

    Zrenjaninska gimnazija je danas prvi put zvanično reagovala nakon što se u javnosti pojavila informacija da je, odlukom direktora ove obrazovne ustanove Milana Radakovića, suspendovana profesorka sociologije Senka Jankov.   U saopštenju se navodi da je direktor Zrenjaninske gimnazije, shodno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, po kome je u školama zabranjeno stranačko organizovanje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninska gimnazija se prvi put oglasila nakon suspenzije profesorke Senke Jankov

    Zrenjaninska gimnazija je danas prvi put zvanično reagovala nakon što se u javnosti pojavila informacija da je, odlukom direktora ove obrazovne ustanove Milana Radakovića, suspendovana profesorka sociologije Senka Jankov.

     

    U saopštenju se navodi da je direktor Zrenjaninske gimnazije, shodno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, po kome je u školama zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje, doneo zaključak o pokretanju disciplinskog postupka protiv profesorke Jankov. To je učinjeno zbog sumnje da je došlo do povrede zakonske odredbe.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Usvojen Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave – da li ga se vlast pridržava?

     

    „Ona je u „Google učionicama“ učenika četvrtih razreda Zrenjaninske gimnazije, kojima predaje sociologiju, postavila poziv na protesni skup „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je održan 17. maja. Zrenjaninska gimnazija je poznata kao škola koja neguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom i učestvuje u programima i projektima ustanova, udruženja, vladinih ili nevladinih organizacija. Sve takve pozive prihvatamo kao škola, dogovaramo se sa organizatorima o načinima našeg angažovanja, osim kada je reč o političkim skupovima“, navodi se u saopštenju.

     

    Dodaje se da se ovih dana u javnosti iznose brojni komentari kojima se želi diskreditovati rukovodstvo Zrenjaninske gimnazije, uz navode da svaki pojedinac ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja i da tako nešto škola želi da spreči.

     

    „Podsećamo da se Zrenjaninska gimnazija nijednom do sada nije oglasila povodom aktivnosti niti jednog od svojih zaposlenih. Da li je profesorka prekršila odredbe zakona, biće utvrđeno po okončanju disciplinskog postupka. Postupak je u toku i svaka strana će izneti svoje stavove u vezi sa ovim problemom. Javnost će o odluci biti obaveštena nakon što se postupak okonča“, navode u Zrenjaninskoj gimnaziji.

     

    senka jankov
    Senka Jankov (Foto: RTS/PrintScreen)

     

    U sredu novi protest „Zrenjanin protiv nasilja“

     

    Inače, Pokret „Novi optimizam“ je pozvao građane na novi protest „Zrenjanin protiv nasilja“. On će biti održan u sredu, 31. maja, s početkom u 18 časova, u parku kraj jezera u Maloj Americi.

     

    Kako je najavljeno, posle okupljanja, građani će se uputiti u protestnu šetnju do Zrenjaninske gimnazije, zbog nedavne suspenzije profesorke Senke Jankov, koja je podržala građanski protest. Na ovom protestu okupljenima će se obratiti profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i profesorka sociologije Senka Jankov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Istaknuti građani Zrenjanina, Vojvodine i Srbije, brojne organizacije civilnog društva, političke organizacije i mediji pružiće podršku suspendovanoj profesorki. Nju su podržali i mnogi prosvetni radnici, kao i bivši i sadašnji učenici, koji će prisustvovati skupu“, poručio je Pokret „Novi optimizam“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika