• Zrenjaninke na čelu Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine

    Poslanice u Skupštini AP Vojvodine formirale su Žensku parlamentarnu mrežu u mandatu 2020 – 2024. Za koordinatorku ove neformalne grupe izabrana je pokrajinska poslanica Stojanka Lekić (SNS) iz Zrenjanina.   Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rada ove mreže. Kako je naveo, ona je u velikoj meri doprinela promociji i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninke na čelu Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine

    Poslanice u Skupštini AP Vojvodine formirale su Žensku parlamentarnu mrežu u mandatu 2020 – 2024. Za koordinatorku ove neformalne grupe izabrana je pokrajinska poslanica Stojanka Lekić (SNS) iz Zrenjanina.

     

    Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rada ove mreže. Kako je naveo, ona je u velikoj meri doprinela promociji i unapređenju politika rodne ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv nasilja i socijalne i zdravstvene zaštite. Istakao je da će i dalje pružati podršku njihovom radu, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mandatima.

     

    Ženska parlamentarna mreža će kao neformalna grupa poslanica delovati radi ostvarivanja načela i ciljeva koji su garant parlamentarne demokratije, vladavine prava i ljudskih sloboda.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada čak 127 tačaka

     

    Za zamenicu koordinatorke Ženske parlamentarne izabrana je pokrajinska poslanica Nataša Lalić (LSV), takođe iz Zrenjanina. Zamenica koordinatorke se menja na svaka četiri meseca i bira se iz redova Izvršnog odbora Ženske parlamentarne mreže. Njega čine pokrajinske poslanice Hajnalka Buranj, Nataša Lalić, Stojanka Lekić, Željka Milošević i Mia Strajin.

     

    Članice Ženske parlamentarne mreže zahvalile su se predsedniku Pastoru na podršci. Izrazile su nameru da zajednički pružaju institucionlnu podršku kreiranju i sprovođenju politika jednakih mogućnosti.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]