Politika Vesti Zrenjanin

Na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada čak 127 tačaka

na dnevnom redu sednice gradskog veća brojne tačke
Sednica Gradskog veća Zrenjanin

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić zakazao je za petak, 18. decembar, četvrtu sednicu lokalnog parlamenta u aktuelnom sazivu. Na dnevnom redu predstojeće sednice naći će se čak 127 tačaka, od kojih je svakako najvažniji predlog budžeta grada za narednu godinu.

 

Odbornici će se izjasniti i o predlogu Odluke o izradi Prostornog plana grada Zrenjanina za period od 2021. do 2035. godine. Izjasniće se i o izradi Plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine. Na dnevnom radu će se naći i izveštaji o radu, kao i planovi i programi rada javnih preduzeća i ustanova u idućoj godini.

 

Više tačaka dnevnog reda odnosi se na kadrovska rešenja u upravnim i nadzornim odborima ustanova, kao i u školskim odborima.

 

Ove nedelje zasedali gradski većnici

 

Prethodno je, ove nedelje, održana sednica Gradskog veća Zrenjanina, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura. Na njoj su usvojene tačke koje će se narednog petka naći i pred odbornicima. Na sednici Gradskog veća dominirale su tačke koje se tiču izveštaja o radu zrenjaninskih javnih preduzeća i ustanova, ali i planova rada za 2021. godinu.

 

– Generalno, možemo biti zadovoljni radom naših preduzeća i ustanova. Ipak, lično ću instistirati da se unaprede njihove usluge i da se kapaciteti kojima raspolažu maksimalno stave u funkciju. Tako će Zrenjaninci imati što kvalitetnije usluge – poručio je Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Po broju radnika u industriji Zrenjanin na trećem mestu u Vojvodini

 

Naveo je i da je na sednici usvojen Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2020. godinu.

 

– Budžet je manji za 344 miliona dinara. To je direktna posledica „korona krize“ koja nas je zadesila. Nadam se da će u narednoj godini to umanjenje biti ublaženo i da ćemo ponovo imati stabilno finansiranje – dodao je Salapura.

 

Istakao je i da je veoma važan Predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine.

 

– To je strateški dokument koji će opredeliti dalje pravce razvoja našeg grada. U skladu sa tim, planiramo da formiramo operativne timove. Oni će se, po segmentima, baviti planom razvoja grada za narednih sedam godina – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Istakao je i da je veoma važan Predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine“.
  „grada Zrenjanina“, ili, „Grada Zrenjanina“, G. GRADONAČELNIČE!?
  TO „G“ VELIKO, KAZUJE, DA SE MISLI NA CELU TERITORIJU, SA 23 SEOSKA NASELJENA MESTA I 24. grad Zrenjanin, SA UKUPNO, PREMA POPISU IZ 2011. 122.714 STANOVNIKA!
  ZATO, MOLIM VAS, NEMOJTE ZABORAVITI NA 46.851 STANOVNIKA U SELIMA , ODNOSNO 38% STANOVNIKA ŽIVI U SELIMA Grada Zrenjanina!
  BUDŽETOM SU, NADAM SE, ZAHVAĆENI SVI, ILI, NIJE TAKO!?
  BILO BI LEPO, DA NA PANOU, PRED KOJIM SE SLIKATE, STOJI KARTA CELE OPŠTINE, ZAR NE?
  POZDRAV IZ ELEMIRA I USPEŠAN MANDAT!