• ZRAK odgovara: Nemamo vremena da se bavimo besmislenim optužbama

    Udruženje „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK) reagovalo je danas na prozivke koje je na račun ove grupe Zrenjaninaca uputilo drugo zrenjaninsko udruženje „Građanski preokret“.   Podsetimo, “Građanski preokret” je pre dva dana optužio „Zrenjaninsku akciju“, koja stoji iza organizacije protestne vožnje pod nazivom „Zrenjanin je žedan“, da radi u interesu vlasti Srpske napredne stranke. Više o tome možete […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRAK odgovara: Nemamo vremena da se bavimo besmislenim optužbama

    Udruženje „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK) reagovalo je danas na prozivke koje je na račun ove grupe Zrenjaninaca uputilo drugo zrenjaninsko udruženje „Građanski preokret“.

     

    Podsetimo, “Građanski preokret” je pre dva dana optužio „Zrenjaninsku akciju“, koja stoji iza organizacije protestne vožnje pod nazivom „Zrenjanin je žedan“, da radi u interesu vlasti Srpske napredne stranke. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    Reagujući na ove optužbe, ZRAK je naveo da ovu grupu čine Zrenjaninci koji su se potpuno volonterski okupili oko ideje pozitivne promene.

     

    „Mi smo grupa entuzijasta, svesni problema sa kojima su suočeni svi naši sugrađani. Grupa individualaca koji su svojim akcijama fokusirani na jedinstveno rešenje koje vodi podizanju kvaliteta života svih Zrenjaninaca. Ovog puta pokrenuli smo inicijativu „Zrenjanin je žedan“, na način na koji smo to uspešno radili i u prošlosti. U naše ime govore rezultati“, navodi se u današnjem saopštenju za javnost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Od petka ponovo borba protiv komaraca na svim frontovima

     

    „Zrenjaninska akcija“ smatra da je potpuno neobjašnjivo kako je inicijativa u kojoj se od odgovornih institucija zahteva da svakom građaninu, a posebno ranjivim grupama, obezbedi minimum dve litre vode na dan, proglašena kolaboracijom sa političkim „neprijateljem“.

     

    „Teško je smisleno demantovati navode organizacije koja je odbila da podrži borbu za vodu u Zrenjaninu, protest koji je osmišljen i realizovan kao skup svih građana, bez obzira na njihovu političku pripadnost, kao solidarna akcija dobrih komšija. Istih onih komšija koji slušaju Balaševića, ne žele zagađen vazduh i bore se za svu našu decu. Hoćemo li biti optuženi za saradnike „okupatora“ jer smo se usudili da spomenemo „našu decu“ koja su nedužno zloupotrebljena u sloganu vladajuće političke partije“, piše u saopštenju.

     

    ZRAK nastavlja sa protestima

     

    U saopštenju se dodaje da bi „Građanski preokret“, umesto optužbi, prvo trebalo da objasni zašto je odabrao da ignoriše činjenicu da su sve organizacije koje su se uključile ostavile svoju sujetu „ispred praga“ i odlučile da se ujedine u zajedničkoj borbi za bolje uslove života svih Zrenjaninaca.

     

    ZRAK navodi da više neće učestvovati u bilo kakvim prozivkama.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Nećemo se baviti njima, kao što se oni bave nama. Nemamo vremena za to. Odlučili smo da svoje vreme trošimo na opštu dobrobit. Građani Zrenjanina, svi vi koji sumnjate, koji imate pitanja, koji ne znate ko smo, šta smo i šta mi to u stvari radimo, dođite u subotu i sami nas pitajte“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ima li neka ustanova da primi ovog idiota na rehabilitaciju sivih vijuga?Prs’o si sinak,k’o sijalica…definitivno ti manjka upravo te iste sive mase

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]