• Građanski preokret tvrdi: Iza protesta „Hoćemo vodu“ stoji vlast

    Udruženje „Građanski preokret“ tvrdi da iza protestne vožnje „Hoćemo vodu“, koja je u subotu organizovana u Zrenjaninu, stoji vlast Srpske napredne stranke.   Ovo udruženje je pozvalo građane da ne nasedaju na kukavičja jaja u obliku udruženja koje prikriveno usmerava vlast.   PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci sa protesta poručili: Hoćemo vodu, dosta nam je laži! (Foto) […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Građanski preokret tvrdi: Iza protesta „Hoćemo vodu“ stoji vlast

    Udruženje „Građanski preokret“ tvrdi da iza protestne vožnje „Hoćemo vodu“, koja je u subotu organizovana u Zrenjaninu, stoji vlast Srpske napredne stranke.

     

    Ovo udruženje je pozvalo građane da ne nasedaju na kukavičja jaja u obliku udruženja koje prikriveno usmerava vlast.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci sa protesta poručili: Hoćemo vodu, dosta nam je laži! (Foto)

     

    „Vlast Srpske napredne stranke je tokom devet godina upravljanja državom pokorila institucije i razbila opozicione partije. Stavila je pod kontrolu većinu medija i guši one koji pokušavaju da budu profesionalni i objektivni. A očigledno se posvetila i urušavanju nevladinog sektora i građanskih pokreta“, navodi Građanski preokret u današnjem saopštenju za javnost.

     

    Ovakve pojave, precizirano je u saopštenju, poznate su u svetu, a sprovode se kroz vladine nevladine organizacije. To su organizacije koje prikriveno osniva i sponzoriše vlast, s ciljem da zastupaju njene interese. One oponašaju spontane grupe građana i nevladine organizacije kako bi obesmislile građanski aktivizam.

     

    „Mnogi sledbenici takvih organizacija i učesnici njihovih akcija nisu svesni u čijem interesu rade. One se vešto skrivaju iza uopštenih parola i zamagljene kritike pojedinih problema u društvu“, objašnjava Građanski preokret.

     

    Kako se finansira „Zrenjaninska akcija“?

     

    U pomenutom udruženju tvrde da je ova pojava tokom poslednjih godinu dana sve vidljivija i u Zrenjaninu, a oličena je u neformalnom udruženju „Zrenjaninska akcija“.

     

    „Ovo udruženje nije registrovano, nema statut i organe upravljanja niti zakonske zastupnike. Ne zna se kako donosi odluke niti kako se finansira. Pa, ipak, o radu te „organizacije“ promotivno izveštavaju vladini i lokalni mediji, koji inače potpuno ignorišu rad nevladinog sektora i političke opozicije“, objašnjavaju u Građanskom preokretu.

     

    Građanski preokret navodi da su protestne vožnje automobilima po Zrenjaninu sinhronizovane s raskidom ugovora između grada i „Fabrike vode“.

     

    „Na protestu je istaknut zahtev da se građanima obezbedi pijaća voda u medicinskom minimumu od dva litra dnevno. To ne rešava problem vodosnabdevanja Zrenjanina. Međutim, stvara šansu aktuelnoj vlasti da izađe iz mat pozicije u kojoj se trenutno nalazi i da prihvatanjem tog zahteva predstavi sebe kao odgovornu instancu koja uvažava potrebe građana. Realizacija takve zamisli bi joj otvorila i nove mogućnosti za zloupotrebe budžetskog novca i koruptivne poslove s trgovinskim lancima i distributerima vode“, dodaje se u saopštenju.

     

    Navodi se i da su vožnja automobilima i kontraproduktivan zahtev očigledan pokušaj da se iskontroliše opravdano nezadovoljstvo stanovnika Zrenjanina i da se spreče ozbiljniji protesti s radikalnijim zahtevima.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Među organizatorima vožnje automobilima su viđeni oni koji su pre dve godine bili u društvu predsednice Vlade Ane Brnabić kada je posetila „Fabriku vode“ u okviru tadašnjeg rijalitija „briga za građane i vodu u Zrenjaninu“. Viđeni su i oni koji učestvuju u koruptivnom poslu između Grada Zrenjanina i arapske firme „Metito“ na izgradnji prečistača otpadnih voda“, tvrdi Građanski preokret.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Jasno je da iza ovog fingiranog protesta stoji vlast.Inace bi trazili odgovornost za propalu fabriku vode.Ceo grad zna da je licno Goran Knezevic naredio da se raskine ugovor sa Nemackom firmom za izgradnju prave fabrike vode.Ovo postrojenje za filtraciju vode je deo korupcioje knezevica i Devica.

    2. Ovo je totalno nebitno i nevazno.Nama je potrebno drasticno resenje u vidu proterivanja sns bagre sa vlasti.Nijedna parcijalna pobeda ili akcija ne znaci nista.Ova sns gamad mora biti neutralisana i onemogucena da donosi odluke u ime zrenjaninaca.Moramo ih lisiti te mogucnosti sto pre i ponistiti sve lopovske ugovore koje su zakljucili.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]