• Zoran Sandić: Regionalni vodovod je jedino trajno i održivo rešenje

    Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu Zoran Sandić smatra da je regionalni vodovod za ceo srednji Banat, sa izvorišta pored Dunava, jedino dugoročno i održivo rešenje za dugogodišnji problem koji Zrenjaninci imaju sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda.   Sandić je podsetio da je projekat regionalnog vodovoda započet još 2006. godine. U to […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zoran Sandić: Regionalni vodovod je jedino trajno i održivo rešenje

    Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu Zoran Sandić smatra da je regionalni vodovod za ceo srednji Banat, sa izvorišta pored Dunava, jedino dugoročno i održivo rešenje za dugogodišnji problem koji Zrenjaninci imaju sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda.

     

    Sandić je podsetio da je projekat regionalnog vodovoda započet još 2006. godine. U to vreme je tadašnja Vlada Republike Srbije za njegovu realizaciju izdvojila sredstva od 24 miliona evra. Međutim, nakon promene vlasti 2007. projekat je stopiran.

     

    PROČITAJTE JOŠ: ZRAK odgovara: Nemamo vremena da se bavimo besmislenim optužbama

     

    – Regionalnim vodovodom bi se trajno rešio problem, kako za grad Zrenjanin, tako i za sva sela i opštine u srednjem Banatu – smatra Zoran Sandić.

     

    Potrebno formirati tim stručnih i kompetentnih ljudi

     

    Reagujući na informaciju da je Grad Zrenjanin raskinuo ugovor sa preduzećem „Fabrika vode“, koje je izgradilo postrojenje za preradu vode, a koje nikada nije zaživelo u punom obimu, Sandić je kazao da je potrebno formirati tim stručnih i kompetentnih ljudi, kako bi se „spasilo što se može spasti“. Potrebno je, dodao je on, sprovesti i povraćaj imovine i novčanih sredstava koje je grad uložio u fabriku vode.

     

    Komentarišući protestne vožnje u organizaciji Udruženja građana „Zrenjaninska akcija“, Sandić je kazao da DSS podržava opravdan revolt i gnev građana iskazan na ulici.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Plašimo se samo da zahtevi koji su nerealni i pomalo čudni ne potroše energiju građana uzalud. Zahtevi poput dve litre vode po glavi stanovnika dnevno je tehnički neizvodljivo i ponižavajuće za građane. Pitanje je i ko bi tako nešto finansirao i ko bi u svemu tome profitirao. To nije rešenje problema. Rešenje mora biti da građani dobiju zdravu vodu na svojim slavinama. Ali, u svakom slučaju, dodatni pritisak na vlast je dobro došao, bez obzira da li dolazio od raznih inicijativa i pokreta, ili od političkih stranaka. Naravno, pod uslovom da su realni i dobro osmišljeni – zaključio je Zoran Sandić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Citat iz zvaničnog dokumenta:
      „Aktivnosti i rezultati u 2006. godini Instituta za vodoprivredu “JAROSLAV ČERNI”
      Prethodna studija izvodljivosti izgradnje:
      … Koncept regionalnog vodovodnog sistema Dubovac–Zrenjanin–Kikinda:
      • Zahvatanje podzemne vode sa područja Kovin–Dubovac,
      • Nakon prerade u PPV-u voda se distribuira ka opštinskim centrima.
      Za ovakav koncept razmatrano je više varijanti …u periodu do 2030. godine.“
      Izvor: https://www.jcerni.rs/wp-content/uploads/sites/10/2018/12/godisnjak_06_sr.pdf

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika