• Zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina

    Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović sazvao je konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta. Konstitutivna sednica biće održana u petak, 21. avgusta.   Na ovoj sednici, kako je najavljeno, trebalo bi da bude usvojen izveštaj Gradske izborne komisije o lokalnim izborima održanim 21. juna. Biće i potvrđeni mandati odbornicima koji će u naredne četiri godine predstavljati građane […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina

    Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović sazvao je konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta. Konstitutivna sednica biće održana u petak, 21. avgusta.

     

    Na ovoj sednici, kako je najavljeno, trebalo bi da bude usvojen izveštaj Gradske izborne komisije o lokalnim izborima održanim 21. juna. Biće i potvrđeni mandati odbornicima koji će u naredne četiri godine predstavljati građane u Skupštini grada. Na dnevnom redu će se naći i izbor predsednika Skupštine grada, njegovog zamenika, kao i sekretara.

     

    Konstitutivna sednica zakazana je za 10 časova.

     

    Prema podacima Gradske izborne komisije, od ukupno 67 odbornika u zrenjaninskom parlamentu, čak 42 pripadaju koaliciji „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Prvi na listi odbornika sa ove izborne liste je ministar privrede i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu Goran Knežević. Druga je direktorka Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Ivana Tešić, treća proslavljena srpska plivačica Miroslava Najdanovski, dok je aktuelni gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić četvrti na listi budućih odbornika ispred SNS.

     

    Pročitajte još: Obezbediti najmanje tri dispanzera za decu i omladinu u gradu

     

    Koalicija SPS – JS će, na osnovu rezultata lokalnih izbora, imati 11 mandata u Skupštini grada. Prvi na listi budućih odbornika je predsednik Gradskog odbora SPS i preduzetnik Željko Malušić, dok je druga diplomirana pravnica Dubravka Kralj.

     

    Mesta i za aktuelnu opoziciju

     

    U budućem sazivu lokalnog parlamenta našlo se mesta i za aktuelnu opoziciju. Tako će Pokret „Metla 2020“ imati pet mandata u Skupštini grada, dok će Vojvođanski front, koji predvodi Liga socijaldemokrata Vojvodine, imati četiri odbornika. Tri odbornička mesta rezervisana su za Savez vojvođanskih Mađara, a dva za Suvereniste.

     

    Prvi na listi budućih odbornika ispred Pokreta „Metla 2020“ je potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić. Ligaše predvodi zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, a SVM profesor Jožef Stojko, inače još uvek aktuelni član Gradskog veća. Prvi na listi budućih odbornika iz redova Suverenista, odnosno Pokreta Dosta je bilo, je diplomirani inženjer mašinstva Aleksandar Korovljev.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]