• Obezbediti najmanje tri dispanzera za decu i omladinu u gradu

    Stranka slobode i pravde saopštila je da će se zalagati da u Zrenjaninu postoje najmanje tri dispanzera za decu i omladinu, i to u naseljima Bagljaš, Gradnulica i 4. jul.   U stranci čiji je lider Dragan Đilas smatraju da bi novi dispanzeri za decu trebalo da budu zgrade opremljene savremenim sredstvima za rad i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Obezbediti najmanje tri dispanzera za decu i omladinu u gradu

    Stranka slobode i pravde saopštila je da će se zalagati da u Zrenjaninu postoje najmanje tri dispanzera za decu i omladinu, i to u naseljima Bagljaš, Gradnulica i 4. jul.

     

    U stranci čiji je lider Dragan Đilas smatraju da bi novi dispanzeri za decu trebalo da budu zgrade opremljene savremenim sredstvima za rad i dijagnostiku u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

     

    Pročitajte još: Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 30 godina postojanja

     

    „Dispanzeri bi zapošljavali lekare, koji bi dobijali posao i specijalizaciju onda kada su najproduktivniji. Tu bi mogla da se obavlja edukacija mladih roditelja. Na primer, bili bi edukovani o zbrinjavanju nekih hitnih stanja kod dece, kao što su visoka temperatura, alergijske reakcije, astmatični napadi i drugo. Mlade majke bi tu mogle da steknu prva znanja o ishrani dece, dojenju, potrebama bebe za imunizacijom. Građani bi bili sigurni da se nešto korisno radi za njihovo dobro i njihovu decu. To je svakako briga o očuvanju zdravlja dece i nacije“, predlaže Stranka slobode i pravde.

     

    SSP navodi da je sadašnja zgrada Dispanzera za decu izgrađena pre više od 40 godina. U stranci dodaju da se njeni tehnički kapaciteti i ljudski resursi nisu od tada značajno menjali.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]