• Za subotu najavljena blokada puta Zrenjanin – Beograd, u nedelju protest

    Udruženje „Građanski preokret“ je najavilo da će njegovi članovi u subotu, 4. decembra, u 14 časova, biti na blokadi magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, kod gradilišta fabrike „Linglong“.   Oni će se pridružiti poljoprivrednicima iz Banata koji će, u ime svojih udruženja i Skupštine slobodne Srbije, izraziti nezadovoljstvo donetim zakonima o referendumu i eksproprijaciji.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za subotu najavljena blokada puta Zrenjanin – Beograd, u nedelju protest

    Udruženje „Građanski preokret“ je najavilo da će njegovi članovi u subotu, 4. decembra, u 14 časova, biti na blokadi magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, kod gradilišta fabrike „Linglong“.

     

    Oni će se pridružiti poljoprivrednicima iz Banata koji će, u ime svojih udruženja i Skupštine slobodne Srbije, izraziti nezadovoljstvo donetim zakonima o referendumu i eksproprijaciji.

     

    U saopštenju za javnost se navodi da Zrenjaninci imaju dodatan razlog da se okupe baš na tom mestu, jer je izgradnja ove fabrike „izrazit primer bezakonja, uništavanja prirodnih dobara i nepoštovanja građana i njihovih prava“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Narodna stranka: Režim koristi batinaše da zastraši građane

     

    „Građanska neposlušnost u vidu blokade puteva jeste kršenje nekih zakona, ali s ciljem da se privuče pažnja javnosti na velike nepravde i velike propuste u drugim zakonima. To je i efikasan način pritiska na vlast koja ignoriše sve druge institucionalne i vaninstitucionalne pokušaje da se mnoge nepravde i propusti u društvu isprave. Blokade puteva će biti mirno iskazivanje građanske neposlušnosti. Pozivamo policiju da ne primenjuje silu prema okupljenim građanima, već da ih zaštiti od eventualnog napada huligana kakve smo videli prošlog vikenda u Šapcu i Zrenjaninu“, saopštio je „Građanski preokret“.

     

    Protestno okupljanje „Koja je tvoja crvena linija“

     

    Za nedelju, 5. decembar, u 12 časova, najavljeno je i protestno okupljanje u Zrenjaninu, u organizaciji Pokreta „Novi optimizam“. Protest pod sloganom „Koja je tvoja crvena linija“, koji će biti održan na platou ispred Kulturnog centra Zrenjanina, prethodno je bio najavljen za subotu. Naknadno je pomeren za dan kasnije.

     

    Organizatori su saopštili da se protest organizuje kako bi se okupljeni usprotivili kršenju ljudskih prava, uskraćivanju slobode govora i okupljanja, kao i uskraćivanju sloboda društvenog i političkog delovanja u gradu Zrenjaninu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Učešće na skupu do sada su potvrdili potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, aktivista Građanskog preokreta Dušan Kokot, aktivistkinja Pokreta „Novi optimizam“ Senka Jankov i poljoprivrednik iz Zrenjanina Slavko Vukov.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]