• Vanredni lokalni izbori u opštini Sečanj biće održani 3. aprila

    Vanredni lokalni izbori u opštini Sečanj biće održani 3. aprila, kada i predsednički, parlamentarni i lokalni izbori u Beogradu. To je za portal zrenjaninski.com potvrdio doskorašnji predsednik Skupštine opštine Sečanj Arsen Plahin.   Podsetimo, bivši predsednik sečanjske opštine Predrag Rađenović (SNS) podneo je ostavku na tu funkciju. Posle toga ga je Vlada Srbije imenovala za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vanredni lokalni izbori u opštini Sečanj biće održani 3. aprila

    Vanredni lokalni izbori u opštini Sečanj biće održani 3. aprila, kada i predsednički, parlamentarni i lokalni izbori u Beogradu. To je za portal zrenjaninski.com potvrdio doskorašnji predsednik Skupštine opštine Sečanj Arsen Plahin.

     

    Podsetimo, bivši predsednik sečanjske opštine Predrag Rađenović (SNS) podneo je ostavku na tu funkciju. Posle toga ga je Vlada Srbije imenovala za načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga. Kako u zakonskom roku nije izabran njegov naslednik, lokalni parlament u Sečnju je raspušten.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kockar: Vlast želi u potpunosti da politizuje izbore za mesne zajednice

     

    – Do formiranja nove skupštinske većine opštinom će rukovoditi privremeni organ, koji treba da imenuje Vlada Srbije – objasnio je Arsen Plahin.

     

    Prema nezvaničnim informacijama, Predrag Rađenović se povukao sa čela opštine posle pritisaka iz stranke, koja je bila nezdaovoljna radom naprednjaka u ovoj srednjobanatskoj opštini. Na prošlogodišnjim izborima za savete mesnih zajednica u Sečnju građani su na nekoliko biračkih mesta poverenje dali nezavisnim kandidatima, a ne vladajućoj stranci. To je izazvalo nezadovoljstvo u vrhu SNS.

     

    Srpska napredna stranka očekuje da posle svega u opštini Sečanj bude bolja motivisanost birača i članstva vladajuće stranke na predstojećim izborima u aprilu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, naprednjaci su imali komotnu većinu u poslednjem sazivu Skupštine opštine. Imali su 13 od ukupno 23 mandata u lokalnom parlamentu. Pet mandata imala je lista okupljena oko Socijalističke partije Srbije, tri Grupa građana „Milimirka Beba Antić – Narod zna“, i po jedan Srpska radikalna stranka i lista „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]