• Kockar: Vlast želi u potpunosti da politizuje izbore za mesne zajednice

    Na dnevnom redu sednice Skupštine grada Zrenjanina, koja je zakazana za petak, nalazi se i izmena Odluke o mesnim zajednicama, kojom će biti promenjen način izbora članova saveta i ukinuti nadzorni odbori.   Demokratska stranka (DS) je tim povodom saopštila da je tokom poslednjih deset godina Srpska napredna stranka oduzela skoro sve nadležnosti savetima mesnih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kockar: Vlast želi u potpunosti da politizuje izbore za mesne zajednice

    Na dnevnom redu sednice Skupštine grada Zrenjanina, koja je zakazana za petak, nalazi se i izmena Odluke o mesnim zajednicama, kojom će biti promenjen način izbora članova saveta i ukinuti nadzorni odbori.

     

    Demokratska stranka (DS) je tim povodom saopštila da je tokom poslednjih deset godina Srpska napredna stranka oduzela skoro sve nadležnosti savetima mesnih zajednica.

     

    Time je, kako se navodi u saopštenju, dirnula u samu njihovu suštinu jer je stvarno odlučivanje o prioritetima centralizovala i udaljila od građana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Snežana Vučurević nova pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina

     

    – Ipak, izgleda da to nije bilo dovoljno. Zrenjaninski naprednjaci su odlučili da i zvanično u potpunosti politizuju izbore za MZ uvođenjem proporcionalnog izbornog sistema. Ako Skupština usvoji ovu odluku, više neće biti moguće da se građani samostalno kandiduju, budu izabrani ako osvoje dovoljno glasova i učestvuju u radu Saveta. Moraće da formiraju liste i da kao lista pređu cenzus. To nedvosmisleno daje prednost političkim partijama i postojećim udruženjima – izjavila je poverenica Gradskog odbora DS u Zrenjaninu Alisa Kockar.

     

    Prema njenim rečima, jasno je da je ova odluka posledica straha SNS-a da neće moći da zadrži kompletnu vlast nakon sledećih izbora. Dodala je da je to poslednji pokušaj SNS da svu moć zadrži u svojim rukama.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ipak, na duže staze to im neće pomoći. Pitanje je dana kada će se vlast promeniti i kada ćemo vratiti savete MZ u ruke građanima. Tada će postojati mogućnost da građani sami odlučuju šta im je važno i kako žele da se njihov novac troši. Saveti MZ pripadaju građanima, koliko god se naprednjaci trudili da nas ubede u suprotno – poručila je Kockar.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin