• Ujedinjena demokratska Srbija predložila više kandidata iz Zrenjanina

    Izbori za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije biće održani u nedelju, 21. juna, zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima. Stranke i koalicije uveliko predaju liste kandidata, a Republička izborna komisija je do sada potvrdila jedanaest izbornih lista.   Ono što je zanimljivo našim čitaocima svakako su kandidati za republičke poslanike iz srednjeg Banata.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ujedinjena demokratska Srbija predložila više kandidata iz Zrenjanina

    Izbori za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije biće održani u nedelju, 21. juna, zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima. Stranke i koalicije uveliko predaju liste kandidata, a Republička izborna komisija je do sada potvrdila jedanaest izbornih lista.

     

    Ono što je zanimljivo našim čitaocima svakako su kandidati za republičke poslanike iz srednjeg Banata.

     

    Danas vam predstavljamo kandidate na izbornim listama koje su podneli koalicija „Za Kraljevinu Srbiju“, Ujedinjena demokratska Srbija i Pokret „Metla 2020“.

     

    ZA KRALJEVINU SRBIJU

     

    Na izbornoj listi koalicije „Za kraljevinu Srbiju“, među 250 kandidata, nalaze se i četvorica iz srednjeg Banata. To su privatni preduzetnik Duško Kočalka iz Žitišta, koji se nalazi na 22. mestu liste, zatim ekonomista Aleksandar Perin iz Zrenjanina, na 77. mestu, kao i hemijski laborant Vladimir Dević i trgovac Darko Đokić.

     

    Ovu koaliciju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije i Monarhistički front, a nosilac liste je Žika Gojković.

     

    UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA

     

    Veliki broj kandidata iz Srednjobanatskog okruga nalazi se na listi koju je podnela Ujedinjena demokratska Srbija. Ovu koaliciju čine Vojvođanski front, Srbija 21, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Demokratski blok, Zajedno za Vojvodinu, Unija Rumuna Srbije, Vojvođanska partija i Crnogorska partija.

     

    Diplomirani ekonomista Bojan Kostreš iz Ečke nalazi se na sedmom mestu ove liste. Politikolog Aleksandar Marton iz Zrenjanina je 29. na listi. Diplomirana inženjerka zaštite životne sredine Nataša Lalić je 30. na listi.

     

    Master politikolog Bojana Begović iz Zrenjanina je 39. na listi, a magistar nauka industrijskog menadžmenta Dejan Čapo 45. Tu su i diplomirani komunikolog Nevena Subotić iz Novog Bečeja, koja je na 49. mestu, i master ekonomista Vladimir Milošev, na 50. mestu.

     

    Među prvih sto kandidata nalaze se i službenik Dušan Jakovljev, građevinski tehničar Stanko Vlaisavljević iz Žitišta, diplomirani mašinski inženjer Vojislav Došen… Tu su i radnica Klaudija Klopotan iz Ečke, vaspitačica Ildiko Bođo, trgovkinja Nedeljka Bakal iz Česterega i diplomirani agronom Dragan Popov iz Novog Bečeja.

     

    METLA 2020

     

    Na republičkim izborima učestvovaće i Pokret „Metla 2020“. I na ovoj izbornoj listi nalaze se kandidati iz Zrenjanina i okoline. To su inženjer poljoprivrede Zoran Sandić iz Zrenjanina, koji je osmi na listi, kao i profesor istorije Miroslav Josić, na 47. mestu.

     

    Na listi Pokreta „Metla 2020“, kao kandidati za ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srbije, nalaze se i profesor fizičkog vaspitanja Mirjana Grujić, diplomirani inženjer za upravljanje tehničkim sistemima u medicini Saša Savić i menadžer u savremenom biznisu Miroslav Ćatić iz Ečke. Kandidati su i diplomirani ekonomista Sredo Pajić, diplomirani ekonomista Ljubomir Erdeljan i inženjer proizvodnog menadžmenta Milan Ivanić.

     

    Pročitajte još: Naprednjaci kandiduju mlade, radikali dali poverenje jednom Zrenjanincu

     

    Na izbornim listama koje predvode Muamer Zukorlić, Milan Stamatović i Sulejman Ugljanin nema kandidata iz Zrenjanina. Na tim listama ne nalaze se ni kandidati iz Žitišta, Sečnja, Novog Bečeja i Nove Crnje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]