• Naprednjaci kandiduju mlade, radikali dali poverenje jednom Zrenjanincu

    Izbori za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije biće održani u nedelju, 21. juna, zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima. Stranke i koalicije uveliko predaju liste kandidata, a Republička izborna komisija je do sada potvrdila deset izbornih lista.   Ono što je zanimljivo našim čitaocima svakako su kandidati za republičke poslanike iz srednjeg Banata. Interesantno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Naprednjaci kandiduju mlade, radikali dali poverenje jednom Zrenjanincu

    Izbori za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije biće održani u nedelju, 21. juna, zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima. Stranke i koalicije uveliko predaju liste kandidata, a Republička izborna komisija je do sada potvrdila deset izbornih lista.

     

    Ono što je zanimljivo našim čitaocima svakako su kandidati za republičke poslanike iz srednjeg Banata. Interesantno je da je Srpska napredna stranka odlučila da pruži šansu mladim snagama iz Zrenjanina i okoline, dok se na listi 250 kandidata Srpske radikalne stranke nalazi samo jedan Zrenjaninac, i to penzioner.

     

    Najviše kandidata iz Srednjobanatskog okruga ima Savez vojvođanskih Mađara. S druge strane, na listi koju predvodi Aleksandar Šapić nema nijednog kandidata iz Zrenjanina, Žitišta, Sečnja, Novog Bečeja i Nove Crnje.

     

    ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU

     

    Strukovni ekonomista Rajko Kapelan (1992) iz Kleka jedan je od kandidata za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Kapelan se nalazi na 16. mestu na listi i najbolje je pozicionirani kandidat iz srednjeg Banata.

     

    Na 158. mestu nalazi se master ekonomije Stanislava Janošević (1986) iz Zrenjanina.

     

    Diplomirani psiholog Ivana Dobožanov (1991) iz Novog Bečeja je 204. na listi. Master informacionih tehnologija Nenad Joksimović (1990) iz Lazareva nalazi se na 221. mestu liste kandidata. Novinar Mirko Krlić je na 241. mestu.

     

    SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE – JEDINSTVENA SRBIJA

     

    Na trećem mestu ove liste, odmah iza lidera dveju stranaka Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, nalazi se master pravnica Dubravka Kralj (1994) iz Zrenjanina.

     

    Novinar i književnik Dušan Milićev iz Žitišta je 146. na listi. Diplomirani ekonomista Željka Milošević iz Zrenjanina je 173, a diplomirani inženjer inženjerskog menadžmenta Goran Marinković, takođe iz Zrenjanina, nalazi se na 194. mestu. Pravnica Milena Vasić Stupar iz Jaše Tomića i diplomirana socijalna radnica Marija Cucin iz Kumana takođe su kandidati za poslanike iz srednjeg Banata.

     

    Pročitajte još: ZA KRALJEVINU SRBIJU: Šestoro kandidata iz Zrenjanina i Žitišta

     

    SRPSKA RADIKALNA STRANKA

     

    Poljoprivrednik Milan Dujković iz Boke, penzioner Dragan Gojgolović iz Zrenjanina i tehničar PTT saobraćaja Zorica Kontić iz Banatskog Despotovca jedino je troje kandidata sa ovih prostora na listi čiji je nosilac Vojislav Šešelj. Gojglović se nalazi na 150. mestu ove liste.

     

    SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA

     

    Najviše kandidata za poslanike u Skupštini Srbije iz Srednjobanatskog okruga nalazi se na listi koju je predložio Savez vojvođanskih Mađara. Diplomirani ekonomista Elvira Kovač iz Zrenjanina nalazi se na drugom mestu ove liste. Diplomirani inženjer poljoprivrede Atila Juhas iz Nove Crnje je sedmi. Vaspitačica Edit Sarka iz Hetina se nalazi na 27. mestu, a studentkinja Lila Bicok iz Nove Crnje na 32. mestu.

     

    U prvoj polovini liste, sa ukupno 250 kandidata, nalaze se i pravnica Gabriela Tot Sakal iz Mihajlova, studentkinja Gabriela Palatinuš iz Zrenjanina, zubni tehničar Nandor Kovač iz Zrenjanina, knjigovođa Valeria Ilia iz Novog Bečeja, lekar Laslo Kovač iz Novog Bečeja, vaspitačica Klara Pejkić iz Zrenjanina i preduzetnik Tibor Nemet iz Torde.

     

    Među kandidatima su, pored ostalih, i profesorka razredne nastave Ibojka Šuljko iz Mihajlova, privrednica Ildiko Patai iz Novog Itebeja, penzioner Mihalj Halai iz Zrenjanina, domaćica Lenke Telek iz Torde…

     

    ALEKSANDAR ŠAPIĆ – POBEDA ZA SRBIJU

     

    Na izbornoj listi koju predvodi aktuelni predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić nema nijednog kandidata iz srednjeg Banata, među 250 imena.

     

    Nastaviće se…

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]