• Učesnici protesta će podržati suspendovanu profesorku i zatražiti smenu direktora škole

    Novi, treći po redu protestni skup pod nazivom „Zrenjanin protiv nasilja“, biće održan u sredu, 31. maja, s početkom u 18 časova, u parku pored centralnog gradskog jezera, u naselju Mala Amerika.   Kako je najavljeno, učesnici će ovog puta pružiti podršku suspendovanoj profesorki Zrenjaninske gimnazije Senki Jankov i zatražiti ostavku direktora ove obrazovne ustanove. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Učesnici protesta će podržati suspendovanu profesorku i zatražiti smenu direktora škole

    Novi, treći po redu protestni skup pod nazivom „Zrenjanin protiv nasilja“, biće održan u sredu, 31. maja, s početkom u 18 časova, u parku pored centralnog gradskog jezera, u naselju Mala Amerika.

     

    Kako je najavljeno, učesnici će ovog puta pružiti podršku suspendovanoj profesorki Zrenjaninske gimnazije Senki Jankov i zatražiti ostavku direktora ove obrazovne ustanove.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Usvojen Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave – da li ga se vlast pridržava?

     

    „Građani Zrenjanina će ponovo održati protestni skup. Na njemu će poslati snažnu poruku protiv nasilja u našem društvu i bezobzirne vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja ga promoviše. Posle okupljanja će se uputiti u protestnu šetnju do Zrenjaninske gimnazije. Tamo će zatražiti smenu direktora ove škole Milana Radakovića, zbog suspenzije profesorke Senke Jankov“, najavio je Pokret „Novi optimizam“, koji je podržao protestni skup „Zrenjanin protiv nasilja“.

     

    Mnogi osudili odluku direktora

     

    Podsetimo, profesorka sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji Senka Jankov suspendovana je sa posla odlukom direktora ove obrazovne ustanove. Njoj se na teret stavlja kršenje člana 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u kom se kaže da je „u ustanovi zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe“. Ona je, naime, suspendovana jer je „u google učionici“ okačila plakat „Zrenjanin protiv nasilja“ i time pozvala đake da „zajedno sa profesorima izađu na protest protiv nasilja“.

     

    Mnoge organizacije i opozicione političke stranke su osudile ovakvu odluku. One su navele da postoji opravdana sumnja da se radi o zloupotrebi zakona po narudžbi aktuelne vlasti, kako bi se zastrašili prosvetni radnici koji učestvuju u protestima građana protiv nasilja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Profesorka Jankov je u subotu, na građanskom protestu u Beogradu, održala pravi čas demokratije i govorila pred sto hiljada okupljenih građana. Njen čas demokratije imali su priliku da čuju i gledaoci centralnog dnevnika RTS, koji se, najzad, uživo uključio u proteste. Govor Senke Jankov poziv je svim građanima Srbije, Vojvodine i Zrenjanina da dođu u sredu, u 18 časova, na krug kod jezera u Maloj Americi i učestvuju u odbrani Ustava Srbije koji direktor Milan Radaković, kao eksponent nenarodne vlasti, bezočni krši“, poručio je Pokret „Novi optimizam“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Замајавање! Џендерсрбијанци, агендаши и натољупци не спавају. „Нови опортунизам“ је виц.

      1. Pickousti peder i sns sekta je direktno postavljena od strane nato pakta.Toni Bler je glavni savetnik pickoustog,a Gerhard Sreder vam je dolazio na mitinge kao podrska,uz to je peder odneo 2 mliona dolara da podrzi hilari klinton u borbi protiv trampa.Pickousti zajedno sa Sorosem dovozi migrante u srbiju i navlaci nam kineske trovace i ti nekog drugog nazivas natoljupcem

        1. Позиција и контролисана опозиција су на истом задатку. Нису им се случајно медији отворили. Професорка је део перформанса и зато верујем да ће је вратити на посао.

    2. Ovi besposleni šetači, kao po onoj narodnoj: „Besposleni pop i jariće krsti“ …

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]