• U Skupštini Srbije biće petoro narodnih poslanika iz srednjeg Banata

    Republička izborna komisija donela je odluku o dodeli mandata poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije, a evo ko će iz srednjeg Banata biti narodni poslanici.   Izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na osnovu konačnih izbornih rezultata, dodeljeno je 188 mandata. Među odbornicima će se naći i strukovni ekonomista Rajko Kapelan iz Kleka, kao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Skupštini Srbije biće petoro narodnih poslanika iz srednjeg Banata

    Republička izborna komisija donela je odluku o dodeli mandata poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije, a evo ko će iz srednjeg Banata biti narodni poslanici.

     

    Izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na osnovu konačnih izbornih rezultata, dodeljeno je 188 mandata. Među odbornicima će se naći i strukovni ekonomista Rajko Kapelan iz Kleka, kao i master ekonomije Stanislava Janošević iz Zrenjanina. Kapelan je na listi kandidata ove političke opcije bio visoko pozicioniran na 16. mestu. Stanislava Janošević je bila 158. od 250 kandidata. U pitanju su mladi kadrovi, Kapelan je 1992. a Stanislava Janošević 1986. godište.

     

    Pročitajte još: Zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina

     

    Master pravnik Dubravka Kralj je još mlađa, ona je rođena 1994. godine, a na listi „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ bila je na broju 3, odmah iza Dačića i Palme. Ona će biti i jedini predstavnik ove političke opcije u parlamentu, sa područja Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog okruga. Ovoj listi su, inače, dodeljena 32 mandata.

     

    Narodni poslanici iz redova SVM

     

    Diplomirani ekonomista Elvira Kovač iz Zrenjanina, rođena 1982. godine, kao druga na listi „Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“, ući će u republički parlament. Kolega iz srednjeg Banata biće joj Atila Juhas, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Nove Crnje, rođen 1976. godine, koji je poslaničko mesto zaslužio kao 7. na listi ove partije, koja je izborila 11 mandata.

     

    Izborna lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju“  dobila je 11 mandata, ali su oni, uz jedan izuzetak, podeljeni po Beogradu. Zrenjaninaca i Banaćana nema, kao ni na izbornoj listi akademika Muamera Zukorlića, koja je dobila četiri mandata, a ni kod SDA Sulejmana Ugljanina, ili „Albanske demokratske alternative“ kojima su pripala po tri mandata.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. LEPO I ZASLUŽILI SMO, MI BANAĆANI,
      A, KOLIKO ĆE BITI ODBORNIKA,U SKUPŠTINI Grada ZRENJANINA, IZ, NA PRIMER, ELEMIRA, KOJI IMA OKO 4300 STANOVNIKA!?
      NOVA UPRAVA, POSLE 2.000. JE, MATEMATIKOM, SMANJJUĆI BROJ ODBORNIKA, SA 70 NA 67, ODRŽAVALA VEĆINU I DR. „RADNJAMA“, USPELA, DA ELEMIRU SMANJI BROJ ODBORNIKA, SA ZAGARANTOVANIH 3, NA 0 – DEMOKRATSKI, NEMA ŠTA!!!???
      TU TREBA NEŠTO MENJATI, TAKO, DA SVAKA MZ BUDE ZASTUPLJENA U UPRAVI Grada, JER OVAKO NEŠTO JE STVARNO, NEODRŽIVO!!!
      PREKOR I PREDLOG IZ ELEMIRA!

    2. Šta će oni u skupštini. Predsednica vlade je rekla, ko joj je šef.
      Skupština se ništa ne pita, samo šta šef kaže.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]