• Socijalisti obeležavaju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

    Forum žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu i ove godine je podržao kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.   Ova kampanja počinje 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, i završava se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava. Povezivanjem ovih datuma želi se istaći da je nasilje nad ženama […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Socijalisti obeležavaju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

    Forum žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu i ove godine je podržao kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

     

    Ova kampanja počinje 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, i završava se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava. Povezivanjem ovih datuma želi se istaći da je nasilje nad ženama jedan od vidova kršenja ljudskih prava.

     

    – Ciljevi kampanje su prevencija i eliminacija psihičkog, ekonomskog, fizičkog i seksualnog nasilja. Takođe, cilj je i iskazivanje solidarnosti sa ženama širom sveta koje su organizovane protiv ove vrste nasilja – navodi predsednica Foruma žena SPS u Zrenjaninu Željka Milošević.

     

    Forum žena SPS je dao podršku aktivnostima u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

     

    Pročitajte još: U jezero spušteni narandžasti gerberi u znak sećanja na žene žrtve nasilja

     

    – Žene stradaju u svojoj kući, u svom dvorištu, na svojim radnim mestima. Stradaju od onih kojima pružaju ljubav, poštovanje i poverenje. A to su njihovi partneri, očevi, bivši muževi, odnosno oni sa kojima dele ili su delile život. Život bez nasilja je osnovno ljudsko pravo i borba protiv nasilja nad ženama je obaveza svih nas. Akcije koje sprovodi Forum žena SPS imaju za cilj da se pomogne ženama koje su ugrožene. Ekonomsko osamostaljivanje je neophodno, jer ekonomski nezavisna žena može da se izbori lakše sa ovim problemom – naglasila je Željka Milošević.

     

    Kako je istakla, cilj ovih akcija je da se žene ohrabre da prijave nasilje kojem su izložene, a ne da ga prikrivaju.

     

    – Osnovni zadatak celokupnog društva treba da bude edukacija svih o značaju i ulozi žena u društvu. Moramo izgraditi institucije za zaštitu žena, a počinioce nasilja kazniti – istakla je Milošević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika