• Skupština grada zaseda u subotu: U parlamentu desetoro novih odbornika

    Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić zakazao je za subotu, 7. novembar, treću po redu sednicu lokalnog parlamenta u aktuelnom sazivu. Sednica će biti održana u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, sa početkom u 10 časova.   Kako je saopšteno, na dnevnom redu će se naći 14 tačaka. Od toga, čak 12 se tiče razrešenja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Skupština grada zaseda u subotu: U parlamentu desetoro novih odbornika

    Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić zakazao je za subotu, 7. novembar, treću po redu sednicu lokalnog parlamenta u aktuelnom sazivu. Sednica će biti održana u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, sa početkom u 10 časova.

     

    Kako je saopšteno, na dnevnom redu će se naći 14 tačaka. Od toga, čak 12 se tiče razrešenja dosadašnjih, odnosno imenovanja novih odbornika Skupštine grada.

     

    Očekuje se da budu izglasana rešenja o prestanku mandata odbornicima Milanu Miljušu i Zoranu Protiću. Takođe, u odborničke klupe trebalo bi da sednu novi odbornici, koji će zameniti svoje kolege koje su prethodno podnele ostavke. Podsetimo, ostavke su podneli Goran Knežević, dr Ivana Tešić, Miroslava Najdanovski, dr Jasmina Vujanov i dr Vladimir Arbutinov.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Super klima – super popust: Ovako dobra prilika se ne propušta!

     

    Mandat odbornika prestao je i Simi Salapuri, koji je na prethodnoj sednici izabran za gradonačelnika Zrenjanina, kao i Saši Santovcu, koji je izabran za zamenika gradonačelnika.

     

    Novi odbornici iz redova vladajuće koalicije, ukoliko im sutra budu potvrđeni mandati, biće Vesna Cvijić, Siniša Tešić, Nikola Ostojić, Goran Tomić, Jasmina Šajber, Aleksandra Đukić, Srđan Barac i Božidar Konjik (SNS), Nemanja Topić (SPS) i Kristina Vidrač (SVM).

     

    Na dnevnom redu će se naći i predlog projekta tretmana otpadnih voda u Zrenjaninu, koji je u četvrtak usvojen na sednici Gradskog veća. Podsetimo, ovim predlogom je predviđeno da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata realizuje projekat tretmana otpadnih voda. Ukoliko ga odbornici podrže, očekuje se da već narednih dana bude potpisan ugovor sa investitorom. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    Poslednja tačka dnevnog reda je formiranje Gradskog štaba za vanredne situacije, na čijem će se čelu nalaziti gradonačelnik Simo Salapura, dok će njegov zamenik biti Saša Santovac.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Koji je razlog za okupljanje ovih likova koji se bukvalno za ništa ne pitaju?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]