• Rezultati pokrajinskih izbora u Zrenjaninu: Naprednjaci prvi, sledi „Srbija protiv nasilja“

    Na pokrajinskim izborima, održanim juče u Vojvodini, izborna lista „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“ osvojila je najviše glasova na teritoriji Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rezultati pokrajinskih izbora u Zrenjaninu: Naprednjaci prvi, sledi „Srbija protiv nasilja“

    Republička izborna komisija je objavila preliminarne rezultate glasanja, prema kojima je ova lista osvojila 26.579 glasova, odnosno 46,05 odsto od ukupnog broja upisanih birača. To je nešto slabiji rezultat u odnosu na republičke izbore na kojima je lista Srpske napredne stranke u Zrenjaninu osvojila 27.610 glasova, ili 46,92 odsto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Konkuriši na vreme: Potrebno više radnika za rad u Zrenjaninu i okolini

     

    Po broju osvojenih glasova na pokrajinskim izborima u Zrenjaninu sledi lista „Srbija protiv nasilja“ sa 13.939 glasova (24,15 odsto). Na trećem mestu je izborna lista „Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju“ sa 3.695 glasova, ili 6,4 odsto.

     

    Izborna lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ na pokrajinskim izborima je, na teritoriji grada Zrenjanina, osvojila 2.862 glasa (4,96 odsto). Slede lista „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ sa 2.416 glasova (4,19 odsto) i Savez vojvođanskih Mađara sa 1.961 osvojenim glasom, odnosno 3,4 odsto od ukupnog broja upisanih birača.

     

    Ruska stranka osvojila 555 glasova

     

    Zavetnici i Dveri su osvojili 1.175 glasova (2,04 odsto), a Srpska radikalna stranka 1.078 (1,87 odsto). Saši Raduloviću i Borisu Tadiću pripao je 921 glas (1,6 odsto).

     

    Prema preliminarnim rezultatima glasanja, koje je objavila Republička izborna komisija, sledi Ruska stranka sa 555 osvojenih glasova (0,96 odsto).

     

    Narodna stranka Vuka Jeremića osvojila je 437 glasova Zrenjaninaca, ili 0,76 odsto, a lista „Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije“ 217, ili 0,38 odsto.

     

    Najmanje glasova osvojila je koalicija Ujedinjeni za pravdu – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, kojoj su pripala 74 glasa, ili 0,13 odsto.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na pokrajinskim izborima, broj upisanih birača na teritoriji grada Zrenjanina je bio 99.979. Na birališta su izašla 57.732 birača. Ovo se, napominju u RIK-u, odnosi na broj obrađenih biračkih mesta.

     

    A kako su Zrenjaninci glasali na republičkim izborima možete PROČITATI OVDE.

     

    Ovako je glasao Zrenjanin na parlamentarnim izborima

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika