• Ovako je glasao Zrenjanin na parlamentarnim izborima

    Najviše glasova na jučerašnjim parlamentarinim izborima na teritoriji grada Zrenjanina osvojila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ovako je glasao Zrenjanin na parlamentarnim izborima
    Foto: zrenjaninski.com

    Prema preliminarnim rezultatima izbora, koje je objavila Republička izborna komisija, ova lista je osvojila 27.610 glasova, ili 46,92 odsto od ukupnog broja upisanih birača na teritoriji grada Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Konkuriši na vreme: Potrebno više radnika za rad u Zrenjaninu i okolini

     

    Po broju osvojenih glasova sledi izborna lista „Srbija protiv nasilja“ sa 15.044 glasa, ili 25,57 odsto, a zatim „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“ sa 3.359 osvojenih glasova, ili 5,71 odsto.

     

    Izborna lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ u Zrenjaninu i okolnim selima osvojila je 2.725 glasova, ili 4,63 odsto. Lista „Mi – glas iz naroda, profesor dr Branimir Nestorović“ osvojila je 2.402 glasa, ili 4,08 odsto.

     

    Savez vojvođanskih Mađara nalazi se na šestom mestu sa 1.909 osvojenih glasova (3,24 odsto). Na sedmom su Zavetnici i Dveri sa 1.254 glasa (2,13 odsto).

     

    Najmanje glasova osvojila Albanska demokratska alternativa

     

    Srpska radikalna stranka je na parlamentarnim izborima u Zrenjaninu osvojila 949 glasova, ili 1,61 odsto od ukupnog broja upisanih birača. Slede Saša Radulović i Boris Tadić sa 811 glasova (1,38 odsto).

     

    Narodna stranka Vuka Jeremića osvojila je 375 glasova (0,64 odsto), Ruska stranka 171 (0,29 odsto), a izborna lista „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ 154 glasa (0,26 odsto).

     

    Koalicija Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova osvojila je 91 glas, ili 0,15 odsto, Koalicija za mir i toleranciju 69 glasova (0,12 odsto), Šaip Kamberi 66 (0,11 odsto), Srbija na zapadu 64 (0,11 odsto), Sulejman Ugljanin 16 (0,03 odsto) i Albanska demokratska alternativa 12 (0,02 odsto).

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, broj upisanih birača na teritoriji grada Zrenjanina za parlamentarne izbore bio je 99.765. Broj izašlih birača je 58.872, pokazuju preliminarni rezultati koje je objavila Republička izborna komisija. Ovo se, napominju u RIK-u, odnosi na broj obrađenih biračkih mesta.

     

    A kako su Zrenjaninci glasali na pokrajinskim izborima možete PROČITATI OVDE.

     

    Novom nedeljnom akcijom Ogrev je odlučio da vaše domove učini još toplijim

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika