• Reakcija opozicije na prošlonedeljni potez odbornika vladajuće koalicije

    Pokret Dosta je bilo i Dveri reagovali su na potez odborničke većine okupljene oko SNS, koja je prošlog petka ušla u Baroknu salu Gradske kuće kako bi štitila skupštinske institucije. Više o tom događaju možete PROČITATI OVDE.   Odbornik Pokreta Dosta je bilo Aleksandar Korovljev je podsetio da su odbornici vladajuće koalicije poručili da će […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Reakcija opozicije na prošlonedeljni potez odbornika vladajuće koalicije

    Pokret Dosta je bilo i Dveri reagovali su na potez odborničke većine okupljene oko SNS, koja je prošlog petka ušla u Baroknu salu Gradske kuće kako bi štitila skupštinske institucije. Više o tom događaju možete PROČITATI OVDE.

     

    Odbornik Pokreta Dosta je bilo Aleksandar Korovljev je podsetio da su odbornici vladajuće koalicije poručili da će ostati tamo dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao. Zatražili su i da se državni organi obračunaju se sa fašistima, ženomrzcima i nasilnicima.

     

    – U Zrenjaninu ne znamo nijednog fašistu, ženomrzca i nasilnika koji teroriše vladajuću većinu. Takođe, krajnje nam je čudno da vlast nezadovoljna sobom protestvuje protiv sebe. Zato smo zatražili dodatno objašnjenje od predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića. On je, međutim, tokom vikenda za nas ostao nedostupan – kazao je Korovljev.

     

    Korovljev je dodao da su mirni protesti ustavom zagarantovano pravo i da nisu neuobičajeni ni u mnogo razvijenijim demokratskim društvima.

     

    – Iz tog razloga nemamo ništa ni protiv protesta vlasti koliko god oni bili neuobičajeni, a povod i razlozi nerazumljivi. Nemamo ništa protiv sve dok se ne remeti normalan rad gradske uprave i gradskih službi koje se nalaze u istoj zgradi. Ipak, smatramo da se ovim potezom, umesto da se smiruju, samo potpiruju tenzije između građana koji protestvuju i vlasti. Međutim, nikako ne možemo da se složimo da se boravkom u prostoriji gde se održavaju skupštinske sednice, nekakvim dežurstvima u zgradi u koju niko nije pokušao silom ni da uđe a kamoli da je osvoji, niti je to u najavi, štite skupštinske institucije – naglasio je Korovljev.

     

    Dveri: Nije bilo nikakvog planiranog nasilja

     

    Predsednik Gradskog odbota Dveri Obrad Stanović je takođe upitao odbornike vladajuće koalicije od koga su branili Skupštinu grada.

     

    – Ako su se odbornici vladajuće većine odlučili za ovaj vid političke borbe, onda su verovatno imali saznanja da neko planira da zauzme Skupštinu grada i kako su rekli izvrši teror. Zrenjaninska javnost bi volela da zna ko je taj „neko“ od koga su naprednjaci branili Skupštinu? Naravno da nije bilo planiranog nasilja i da je ovo još jedna dobro izrežirana predstava. Prilika da se opozicija još jednom ocrni i predstavi kao rušilačka rulja – ocenio je Stanović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin