• Protest zbog pijaće vode, oglasio se i Gradski odbor SNS (Foto)

    Na Trgu slobode u Zrenjaninu, ispred Gradske kuće, danas je održan protest zbog toga što još uvek nije rešen problem sa pijaćom vodom. Protest je organizovan pod nazivom „Slobodna zona čiste pijaće vode“.   Inače, dvojica aktivista Pokreta ujedinjenih fantoma, Milan Pernat i Miljan Čičić, pre nekoliko dana su započela štrajk glađu. Oni su ispred […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Protest zbog pijaće vode, oglasio se i Gradski odbor SNS (Foto)

    Na Trgu slobode u Zrenjaninu, ispred Gradske kuće, danas je održan protest zbog toga što još uvek nije rešen problem sa pijaćom vodom. Protest je organizovan pod nazivom „Slobodna zona čiste pijaće vode“.

     

    Inače, dvojica aktivista Pokreta ujedinjenih fantoma, Milan Pernat i Miljan Čičić, pre nekoliko dana su započela štrajk glađu. Oni su ispred Gradske kuće postavili šator, najavljujući da će tu ostati sve dok ne dobiju precizan odgovor na pitanje kada će u zrenjaninskim slavinama poteći zdrava pijaća voda.

     

    Tokom protesta, okupljenim građanima su se obratili Sonja Pernat, supruga Milana Pernata, kao i Alisa Kockar, odbornica u Skupštini grada Zrenjanina i v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke.

     

    – Nama pripada život, a to je voda. Svi imamo pravo na vodu, pravo na život, bez obzira kojoj partiji pripadamo, koje smo vere, koje smo nacije. Istrajaćemo u ovoj borbi sami, kao građani, i uzećemo stvar u svoje ruke – poručila je Sonja Pernat.

     

    Ona je istakla da Pernat i Čičić četiri dana štrajkuju glađu. Kako je navela, oni su preduzeli radikalne mere u ime svih građana, da im pomognu i da ih ohrabre.

     

    – Petnaest godina se priča o fabrici vode. Pa, gde je ta fabrika vode? Sve je mistično i pod velom tajne – istakla je Sonja Pernat.

     

    Pročitajte još: „Vodovod i kanalizacija“ na dnevnom redu sednice Skupštine grada

     

    Alisa Kockar je kazala da je lokalna vlast odlučila da blizu 70 miliona dinara građana Zrenjanina prebaci privatnom konzorcijumu. Tom konzorcijumu je, inače, poverena usluga prečišćavanja vode iz gradskog vodovoda.

     

    – Nemamo nameru da odustanemo od borbe. Neće im proći. Zrenjanin će dobiti pijaću vodu i za to ćemo se izboriti zajedno – poručila je Kockar.

     

    protest zbog vode
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    SNS: Pernat primio 1,2 miliona kao zamenik predsednika UO „Vodovod i kanalizacija“

     

    Danas se, povodom štrajka glađu Pernata i Čičića, oglasio i Gradski odbor Srpske naredne stranke, koji je pozvao njih dvojicu da daju odgovore na neka pitanja koja, kako se navodi u saopštenju, verovatno interesuju javnost.

     

    „Pitanje je šta su oni učinili da u Zrenjaninu poteče zdrava pijaća voda. Naime, i Pernat i Čičić su bili članovi Demokratske stranke. Voda je zabranjena za piće 2004. godine, a demokrate su gradom vladale do 2012. godine. To znači da su imali period od osam godina da reše ovaj problem. Niti su ga rešili, niti štrajkovali glađu. Uz to, Pernat je od 27. juna 2008. do 21. avgusta 2012. godine bio zamenik predsednika Upravnog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Za to vreme je primio ukupnu naknadu od 1,2 miliona dinara. On nikada nije odgovorio na pitanja šta je u tom periodu uradio i za kakve je usluge plaćen, te zašto tada nije štrajkovao glađu“, navodi se u saopštenju zrenjaninskih naprednjaka.

     

    SNS podseća i da je Miljan Čičić od 2008. do 2012. godine bio član Upravnog odbora Narodnog  muzeja Zrenjanin i da se javnost ne seća da li je u to vreme javno zahtevao hitno rešavanje problema sa pijaćom vodom i da li je stupao u štrajk glađu.

     

    „U međuvremenu, oni su postali poznati javnosti po upadima na RTS, kada su mahali motornim testerama, te ugrožavali bezbednost zaposlenih, a sada prebacuju svu krivicu za višedecenijski problem sa pijaćom vodom na vlast koja je ovaj problem nasledila upravo od njih. Ako je i od fantoma, mnogo je“, zaključuje se u saopštenju.

     

    Kako saznajemo, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pozvao je Milana Pernata i Miljana Čičića da sutra dođu na razgovor, na kojem bi bilo reči o rešavanju problema sa pijaćom vodom. Za sada nije poznato da li će se oni ovom pozivu i odazvati.

     

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]