Politika Vesti Zrenjanin

„Vodovod i kanalizacija“ na dnevnom redu sednice Skupštine grada

sednice skupštine grada

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada Zrenjanina bila su pitanja vodosnabdevanja i rada Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 

Sednici nisu prisustvovali opozicioni odbornici iz redova Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata  Vojvodine, kao i Pokreta Dosta je bilo.

 

Zasedanje je zakazano po odredbama poslovnika koji predviđaju hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta. Hitnost je obrazložena potrebom da se rešavaju pitanja vodosnabdevanja u gradu, pri čemu je naglašeno da bi nesazivanje sednice prouzrokovalo štetu za građane.

 

Prva jednoglasno usvojena tačka zasedanja bio je predlog izmena i dopuna Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2019. godinu. Druga tačka bile su izmene i dopune programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada za JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2019. godinu. Na kraju, usvojen je i zaključak o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP „Vodovod i  kanalizacija“ za ovu godinu.

 

– Stanje u budžetu grada Zrenjanina je odlično ali, nažalost, nije tako i u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. To preduzeće u narednom periodu, zajedno sa investitorima koji su izgradili prečistač vode, mora da rešava višedecenijski problem. Očekujemo da se u junu ukine zabrana upotrebe vode iz zrenjaninskog vodovoda za piće i pripremu hrane. Bez učešća JKP „Vodovod i kanalizacija“ to ne može da se desi i  zbog toga su odbornici odobrili sredstva kojima mi možemo da intervenišemo – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić, nakon završetka sednice.

 

On napominje da će se sredstva usmeriti na radove na ispiranju cevovoda i saniranje nekih delova  cevovoda. Neophodno je i obezbediti prihvat prečišćene vode iz postrojenja i njenu nesmetanu distribuciju do potrošača.

 

sednice skupštine grada

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.