Politika Vesti Zrenjanin

„Vodovod i kanalizacija“ na dnevnom redu sednice Skupštine grada

sednice skupštine grada

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada Zrenjanina bila su pitanja vodosnabdevanja i rada Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 

Sednici nisu prisustvovali opozicioni odbornici iz redova Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata  Vojvodine, kao i Pokreta Dosta je bilo.

 

Zasedanje je zakazano po odredbama poslovnika koji predviđaju hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta. Hitnost je obrazložena potrebom da se rešavaju pitanja vodosnabdevanja u gradu, pri čemu je naglašeno da bi nesazivanje sednice prouzrokovalo štetu za građane.

 

Prva jednoglasno usvojena tačka zasedanja bio je predlog izmena i dopuna Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2019. godinu. Druga tačka bile su izmene i dopune programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada za JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2019. godinu. Na kraju, usvojen je i zaključak o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP „Vodovod i  kanalizacija“ za ovu godinu.

 

– Stanje u budžetu grada Zrenjanina je odlično ali, nažalost, nije tako i u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. To preduzeće u narednom periodu, zajedno sa investitorima koji su izgradili prečistač vode, mora da rešava višedecenijski problem. Očekujemo da se u junu ukine zabrana upotrebe vode iz zrenjaninskog vodovoda za piće i pripremu hrane. Bez učešća JKP „Vodovod i kanalizacija“ to ne može da se desi i  zbog toga su odbornici odobrili sredstva kojima mi možemo da intervenišemo – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić, nakon završetka sednice.

 

On napominje da će se sredstva usmeriti na radove na ispiranju cevovoda i saniranje nekih delova  cevovoda. Neophodno je i obezbediti prihvat prečišćene vode iz postrojenja i njenu nesmetanu distribuciju do potrošača.

 

sednice skupštine grada

 

Podeli članak
sinovoz
FAM