• „Vodovod i kanalizacija“ na dnevnom redu sednice Skupštine grada

    Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada Zrenjanina bila su pitanja vodosnabdevanja i rada Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.   Sednici nisu prisustvovali opozicioni odbornici iz redova Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata  Vojvodine, kao i Pokreta Dosta je bilo.   Zasedanje je zakazano po odredbama poslovnika koji predviđaju hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta. Hitnost […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Vodovod i kanalizacija“ na dnevnom redu sednice Skupštine grada

    Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada Zrenjanina bila su pitanja vodosnabdevanja i rada Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

     

    Sednici nisu prisustvovali opozicioni odbornici iz redova Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata  Vojvodine, kao i Pokreta Dosta je bilo.

     

    Zasedanje je zakazano po odredbama poslovnika koji predviđaju hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta. Hitnost je obrazložena potrebom da se rešavaju pitanja vodosnabdevanja u gradu, pri čemu je naglašeno da bi nesazivanje sednice prouzrokovalo štetu za građane.

     

    Prva jednoglasno usvojena tačka zasedanja bio je predlog izmena i dopuna Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2019. godinu. Druga tačka bile su izmene i dopune programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada za JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2019. godinu. Na kraju, usvojen je i zaključak o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP „Vodovod i  kanalizacija“ za ovu godinu.

     

    – Stanje u budžetu grada Zrenjanina je odlično ali, nažalost, nije tako i u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. To preduzeće u narednom periodu, zajedno sa investitorima koji su izgradili prečistač vode, mora da rešava višedecenijski problem. Očekujemo da se u junu ukine zabrana upotrebe vode iz zrenjaninskog vodovoda za piće i pripremu hrane. Bez učešća JKP „Vodovod i kanalizacija“ to ne može da se desi i  zbog toga su odbornici odobrili sredstva kojima mi možemo da intervenišemo – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić, nakon završetka sednice.

     

    On napominje da će se sredstva usmeriti na radove na ispiranju cevovoda i saniranje nekih delova  cevovoda. Neophodno je i obezbediti prihvat prečišćene vode iz postrojenja i njenu nesmetanu distribuciju do potrošača.

     

    sednice skupštine grada

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]