• Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov nakon protesta suspendovana sa posla

    Profesorka sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji Senka Jankov suspendovana je sa posla odlukom direktora ove obrazovne ustanove, saopštio je danas Pokret „Novi optimizam“. Kako je navedeno u saopštenju, ona je suspendovana jer je „u google učionici“ okačila plakat „Zrenjanin protiv nasilja“ i time pozvala đake da „zajedno sa profesorima izađu na protest protiv nasilja„, koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov nakon protesta suspendovana sa posla

    Profesorka sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji Senka Jankov suspendovana je sa posla odlukom direktora ove obrazovne ustanove, saopštio je danas Pokret „Novi optimizam“. Kako je navedeno u saopštenju, ona je suspendovana jer je „u google učionici“ okačila plakat „Zrenjanin protiv nasilja“ i time pozvala đake da „zajedno sa profesorima izađu na protest protiv nasilja„, koji je održan juče u našem gradu.

     

    Pokret „Novi optimizam“ je najoštrije osudio ovakvu odluku, navodeći da je ovo više od obične suspenzije za navedeni prekršaj.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Poslušajmo mlade: Matija Gogić je odličan đak i ima nešto važno da poruči svima nama

     

    „Smatramo da je odluka o „privremenom udaljavanju sa rada“ profesorke Jankov politički motivisana. U aktuelnom momentu predstavlja pritisak na poznatu zrenjaninsku intelektualku i aktivistikinju, građanku koja svojim profesionalnim i društvenim angažovanjem hrabro iznosi svoje stavove i doprinosi uspostavljanju demokratije u Srbiji. Odluka protiv profesorke Jankov je svojevrsna osveta zbog njenog angažovanja i učestvovanja na protestima protiv nasilja, ali i u brojnim građanskim akcijama tokom kojih se ona zalaže za podizanje kritičke svesti kod mladih i u društvu uopšte“, saopštava „Novi optimizam“.

     

    Zastrašivanje prosvetnih radnika

     

    U pokretu smatraju da je pozadina ove odluke zastrašivanje prosvetnih radnika, i to u gimnaziji koja mora biti svetionik promovisanja i razvijanja kritičke i progresivne misli.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Za nas je neprihvatljivo da se targetiraju pojedinci, nastavni radnici, čija misija nije samo da nekog nešto nauče, već da konstantno učenike pozivaju na razmišljanje, društveno angažovanje, razumno pristupanje argumentima, da istražuju i kreiraju svoje stavove, traže odgovornost institucija uvek i svuda, sami budu odgovorni članovi društva i postanu društveno empatična bića“, stoji u saopštenju.

     

    Senka Jankov je članica Upravnog odbora Pokreta „Novi optimizam“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Kad će debilna institucija zr gimn da krene da suspenduje profesore koji se ne pojavljuju na časovima doslovno NIKADA a predaju predmete koji se testiraju na državnoj maturi? Do sad nisam bila ali na dalje dolazim na svaki protest <3

    2. Ne mogu da verujem da je žena suspendovana zato što je pozivala decu na skup protiv nasiljaaaa !!!! To nije nikakav politički skup već kako i sam naziv govori skup protiv nasilja. Pitam se samo sta bi bilo da je pozvala na protest 26.05. kod onih sendvicara mozda bi je unapredili za direktora

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin