• Sa protesta koji je okupio veliki broj građana poručeno: Ako ima dna, mi smo ga dotakli

    Veliki broj građana učestvovao je na protestu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je održan danas u našem gradu.   Učesnici građanskog protestnog skupa su se, kao i prošle nedelje, okupili na krugu kod jezera, u naselju Mala Amerika. Nakon obraćanja profesorica Senke Jankov i Olgice Rakić, oni su se zaputili u protestnu šetnju gradom, prolazeći i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sa protesta koji je okupio veliki broj građana poručeno: Ako ima dna, mi smo ga dotakli

    Veliki broj građana učestvovao je na protestu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je održan danas u našem gradu.

     

    Učesnici građanskog protestnog skupa su se, kao i prošle nedelje, okupili na krugu kod jezera, u naselju Mala Amerika. Nakon obraćanja profesorica Senke Jankov i Olgice Rakić, oni su se zaputili u protestnu šetnju gradom, prolazeći i pored Gradske kuće.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Poslušajmo mlade: Matija Gogić je odličan đak i ima nešto važno da poruči svima nama

     

    Profesorka Olgica Rakić iz Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ poručila je da, ako postoji dno, mi smo ga dotakli i zaglibili se u njegovom mulju.

     

    – Sad stvarno nema više kud. Ovo nisu klasični protesti, ovo je vapaj da se pomogne, da se stvore uslovi da nam deca žive u zdravom okruženju i da imaju bezbedno detinjstvo. Deca nam odrastaju i vaspitavaju se u svetlu pogrešnih i loših modela. Nekultura, pad morala i kult ličnosti dostigli su kritičnu tačku. Deca imaju nas kao uzore, a nas, roditelje, vaspitače i nastavnike, nazivaju pijanom i drogiranom gomilom. Takve uvrede više ne želim da trpim. Ovde vidim svoje bivše i sadašnje đake, njihove roditelje, vidim prijatelje, poznanike, komšije. I niko nije zaslužio da mu se kaže da je pijan ili drogiran zato što ima svoje mišljenje – poručila je Rakić.

     

    Ona je naglasila da kao dugogodišnji prosvetni radnik, koji obožava svoj posao i decu sa kojom radi, ima uvid u rapidno i konstantno uništavanje obrazovnog sistema sa ciljem stvaranja poslušnika koji nemaju potrebu da mnogo razmišljaju nego da rade kako im se kaže.

     

    – Ovo mora da se zaustavi. Sve snage moramo usmeriti ka uništavanju tumora koji nam izjeda državu – naglasila je Rakić.

     

     

    Oduzeti nacionalne frekvencije televizijama koje sluđuju narod

     

    Na kraju govora, ona je navela zahteve učesnika protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ i „Srbija protiv nasilja“. To su smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji kontinuirano krše novinarske kodekse, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, hitno ukidanje rijaliti programa, instintucionalna odgovornost i smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmatrati odgovornost Vlade Srbije.

     

    – Takođe, pozivamo nadležne da reaguju na pretnje koje su posle prošlonedeljnog protesta u Zrenjaninu putem društvenih mreža upućene učesnicima protesta. Pozivamo i našu sugrađanku i članicu REM-a Juditu Popović da sačuva dostojanstvo i prva podnese ostavku. I pozivamo RTV Santos da iskoristi svoju frekvenciju i da savesno i realno prikaže situaciju u Zrenjaninu i društvu – kazala je Olgica Rakić.

     

    Osnivač Pokreta „Novi optimizam“ Branislav Grubački Guta je poručio da bi svaki građanin Srbije trebalo da se probudi i da bude na ulici. On je dodao da Zrenjanin dodatno ima svoje razloge zašto bi trebalo da ustane.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – To što se dogodilo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i okolini Mladenovca su stravične tragedije. One su dovele društvo do same ivice. Prošlonedeljni protestni skup u našem gradu, održan po nezapamćenom nevremenu, pokazao je da Zrenjanin prezire nasilje kao način funkcionisanja. Zrenjanin želi nešto drugo, želi da promeni ovu vlast koja je otelotvorenje nasilja, jer je teško očekivati da će od nasilnika postati neki mirotvorci – podvukao je Grubački.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin