• Preliminarni rezultati: Šest stranaka i koalicija ulazi u Skupštinu grada

    Šest stranaka i koalicija činiće budući saziv lokalnog parlamenta u Zrenjaninu, pokazuju prvi preliminarni rezultati lokalnih izbora. Ove podatke je objavila Gradska izborna komisija.   Najviše mandata, čak 42, od ukupno 67, u Skupštini grada Zrenjanina, imaće Srpska napredna stranka. Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija osvojili su 11 odborničkih mesta. Pokret „Metla 2020“ imaće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Preliminarni rezultati: Šest stranaka i koalicija ulazi u Skupštinu grada

    Šest stranaka i koalicija činiće budući saziv lokalnog parlamenta u Zrenjaninu, pokazuju prvi preliminarni rezultati lokalnih izbora. Ove podatke je objavila Gradska izborna komisija.

     

    Najviše mandata, čak 42, od ukupno 67, u Skupštini grada Zrenjanina, imaće Srpska napredna stranka. Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija osvojili su 11 odborničkih mesta. Pokret „Metla 2020“ imaće pet odbornika u lokalnom parlamentu.

     

    Vojvođanski front osvojio je četiri odbornička mandata, a u Skupštinu će još ući i Savez vojvođanskih Mađara sa tri odbornika i Suverenisti sa dva odbornika.

     

    Pročitajte još: KNEŽEVIĆ: Ubedljiva pobeda uprkos divljačkoj kampanji protiv nas

     

    Zelena stranka, koalicija „Za Kraljevinu Srbiju – Petrovgrad moj grad“, Srpska radikalna stranka i Udruženje građana „Zdrav razum“ nisu uspeli da pređu cenzus.

     

    Prema podacima koje je portal zrenjaninski.com dobio u Gradskoj izbornoj komisiji, juče se glasalo na 70 biračkih mesta u gradu i okolnim selima. Od 102.942 upisana birača sa pravom glasa, glasalo je 42.615 građana, ili 41,40 odsto od ukupnog broja birača. Nevažećih listića je bilo 1.747, ili 4,10 odsto.

     

    SNS je osvojila 53,96 odsto glasova građana koji su izašli na izbore. Sledi koalicija SPS – JS sa 14,24 odsto osvojenih glasova, pa Pokret „Metla 2020“ sa 6,39 odsto. Vojvođanski front je osvojio 5,97 odsto glasova, Savez vojvođanskih Mađara 4,33, a Suverenisti 3,06 odsto.

     

    Zelena stranka osvojila je 2,62 odsto glasova, koalicija „Za Kraljevinu Srbiju – Petrovgrad moj grad“ 2,6, SRS 1,76, a udruženje „Zdrav razum“ 0,9 odsto glasova izašlih birača.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Ocigledno da sns zrenjanina sa tim iskompromitovanim likovima , je teg na nozi Aci Vucicu, cast izuzecima, jer ima tu i ok ljudi,ali malo. Kad bude Beograd analizirao rezultate, mozda posalju “ cunami“ ,videcemo

      1. Najgori glupan,olos i fukara naprednjacka u zrenjaninu je moralna gromada u odnosu na aleksandra vucica i gamad kojom je on okruzen u beogradu.Sta je bilo?Nisu ti ovdasnji naprdnjaci dali da jedes pomije sa njihovog valova pa mislis da bi nekom rokadom i ti dobio bolje mesto u svinjcu pored ostale stoke

    2. ZA VREME „ONOG“ SISTEMA, ELEMIR JE IMAO 3 DELEGATA U SKUPŠTINIA, A, OD KAKO JE „DOŠAO NOVI SISTEM“, NEMA NI JEDNOG!!!???
      STVARNO DEMOKRATSKI!!!
      NEMA ŠTA!
      4% STANOVNIŠTVA Grada ZRENJANINA, NEMA ZASRUPNIKE U SKUPŠTINI!!!
      ZNAČI, TREBA OSNOVATI OPŠTINU ELEMIR, DA BI UTICALI NA ODLUKE „O SEBI“!!!
      PREKOR IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika