Politika Vesti Zrenjanin

Prekidaju se sve izborne radnje u sprovođenju lokalnih izbora

gradska izborna komisija

Gradska izborna komisija u Zrenjaninu je donela rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike Skupštine grada Zrenjanina, koji su raspisani za 26. april.

 

Na osnovu tog rešenja prekidaju se sve izborne radnje dok važi Odluka o proglašenju vanrednog stanja u Srbiji.

 

Kako je navela Gradska izborna komisija, prestaju da teku svi rokovi za sprovođenje izbornih radnji.

 

Pročitajte još: Predstavljamo vam kandidate za pokrajinske poslanike iz srednjeg Banata

 

„Novi rokovi će biti utvrđeni u skladu sa vremenom nastavka sprovođenja izbornih radnji koji će biti ustanovljeni odlukom o prestanku vanrednog stanja, kada se za to steknu uslovi. Sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora ostaju na pravnoj snazi“, saopštila je Gradska izborna komisija.

 

Za izbore za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina do sada su podnete četiri izborne liste. Tri izborne liste podnete su nakon raspisivanja izbora, a u ponedeljak je izbornu listu podnela koalicija “Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Zrenjanin” (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Nenad Čanak).

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM