• Politički transfer: Radoš Pejović iz Dveri prešao u Srpsku naprednu stranku

    Donedavni predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta „Dveri“, Radoš Pejović iz Zrenjanina, prešao je u Srpsku naprednu stranku, saopšteno je na konferenciji za novinare SNS u Novom Sadu.   Potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica rekao je da će Pejović najverovatnije biti zadužen za jačanje porodične politike u budućem sazivu izvršne pokrajinske vlasti.   – Porodičnom politikom bavio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Politički transfer: Radoš Pejović iz Dveri prešao u Srpsku naprednu stranku

    Donedavni predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta „Dveri“, Radoš Pejović iz Zrenjanina, prešao je u Srpsku naprednu stranku, saopšteno je na konferenciji za novinare SNS u Novom Sadu.

     

    Potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica rekao je da će Pejović najverovatnije biti zadužen za jačanje porodične politike u budućem sazivu izvršne pokrajinske vlasti.

     

    – Porodičnom politikom bavio sam se i politički i iz ugla NVO. Iz svih sektora sam povukao ono što je najvažnije. Daću sve od sebe da porodica dođe na prvo mesto. Veoma sam zahvalan vodećim ljudima iz Autonomne pokrajine Vojvodine, koji su prepoznali važnost porodice. Pružili su mi podršku da ova tema bude među prvima kojima ćemo se baviti nakon formiranja izvršne vlasti – rekao je Radoš Pejović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pokret Metla: Argumentovana diskusija o svim ključnim pitanjima

     

    Ovim povodom, saopštenjem za javnost se oglasio i Pokret „Dveri“. Dveri tvrde da Pejović nije ni sadašnji ni donedavni predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu.

     

    „Radoš Pejović već nekoliko meseci unazad nije član Srpskog pokreta Dveri. Predsednik Pokrajinskog odbora Dveri za Vojvodinu je Ivana Stojanović. Možemo da konstatujemo da je ovo samo lična sramota Radoša Pejovića koja nema nikakve veze sa njegovim nekadašnjim članstvom u Dverima koje je ranije napustio“, navodi se u saopštenju.

     

    Pejović je prethodnih godina bio poznat kao žestoki kritičar aktuelne vlasti. Sa izbornom listom koju je tada, uz Dveri, činila i Demokratska stranka Srbije (današnji Pokret „Metla“), učestvovao je 2016. godine na lokalnim izborima u Zrenjaninu. Ova lista tada nije uspela da pređe cenzus. Za nju su glasala 1883 birača, odnosno 3,41 odsto od ukupno izašlih građana.

     

    Bio je 2013. godine i kandidat Dveri za pokrajinskog poslanika, ali nije uspeo da uđe u vojvođanski parlament.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin