• POKS predlaže: Nazvati ulicu po prvoj žrtvi Holokausta u Zrenjaninu

    Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), na čijem je čelu Vojislav Mihailović, podneo je preko Gradskog odbora u Zrenjaninu inicijativu da se jedna ulica u našem gradu nazove po Viktoru Eleku, prvoj žrtvi Holokausta u Zrenjaninu.   PROČITAJTE JOŠ: Nebojša Meljanac izabran za novog predsednika opštine Sečanj   „Previše je žrtava fašističkog i komunističkog režima bilo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POKS predlaže: Nazvati ulicu po prvoj žrtvi Holokausta u Zrenjaninu

    Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), na čijem je čelu Vojislav Mihailović, podneo je preko Gradskog odbora u Zrenjaninu inicijativu da se jedna ulica u našem gradu nazove po Viktoru Eleku, prvoj žrtvi Holokausta u Zrenjaninu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nebojša Meljanac izabran za novog predsednika opštine Sečanj

     

    „Previše je žrtava fašističkog i komunističkog režima bilo u Srbiji. Naša je obaveza da sve njih sačuvamo od zaborava. Dodeljivanje naziva ulici po prvoj žrtvi Holokausta u Zrenjaninu biće simboličan pomen svim žrtvama fašizma u ovom gradu. Takođe, Viktor Elek je dao nemerljiv doprinos razvoju fabrike šećera u Zrenjaninu, ali se i aktivno bavio humanitarnim radom, što nas dodatno obavezuje da mu se na ovaj način odužimo“, saopštio je POKS.

     

    Inicijativu za nazivanje ulice po Viktoru Eleku je, u ime Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije, podneo profesor istorije i kustos Narodnog muzeja u Zrenjaninu Branko Onjin. Ovu inicijativu je podržala i predsednica Jevrejske opštine Zrenjanin Ljiljana Popov.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika