Politika Vesti Zrenjanin

Održana sednica Skupštine grada: Nove odluke za nove investicije

sednica skupštine grada

Grad Zrenjanin se trudi da uvek bude dostupan investitorima i da ispoštuje većinu njihovih zahteva, pritom vodeći računa da urbanistički ne ugrozi dalji razvoj sredine. To je izjavio zamenik gradonačelnika Saša Santovac po završetku današnje sednice Skupštine grada Zrenjanina.

 

Odbornici su, između ostalog, usvojili predlog Odluke o građevinskom zemljištu u javnoj svojini grada Zrenjanina, kao i predlog Odluke o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije “Jugoistok”. Na dnevnom redu se našao i predlog Odluke o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije “Centar” u Zrenjaninu, kao i predlog Odluke o izradi izmene i dopune Plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok I”.

 

– Izmenama ovih odluka želimo da stvorimo uslove za nove investicije u našem gradu. Između ostalog, omogućili smo da se u okviru radne zone gradi gradilišni kamp. Sigurno postoje investitori koji prilikom izgradnje objekata žele da u okviru svoje parcele, ili pored nje, naprave gradilišni kamp koji će biti privremenog karaktera – naglasio je Santovac.

 

PROČITAJTE JOŠ: Posle tvrdnji da ugrožava vodosnabdevanje oglasila se i Fabrika vode

 

On je istakao da lokalna samouprava želi da ubrzava procedure i stvori mogućnost lakšeg dobijanja dozvola za gradnju. Samim tim će, dodao je, Zrenjanin biti konkurentniji kada su investitori u pitanju.

 

Odbornici su podržali i projekat izgradnje nova 23 stana za potrebe socijalno ugroženog stanovništva. S tim u vezi, grad je odredio lokaciju za budući stambeni objekat, kako bi mogao da učestvuje na međunarodnim konkursima za dobijanje sredstava.

 

– Očekujemo da ćemo dobiti i građevinsku dozvolu za izgradnju stanova namenjenih ugroženim kategorijama stanovništa. S tim projektom ćemo učestvovati na raznim konkursima – dodao je Santovac.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM