Grad Vesti Zrenjanin

Posle tvrdnji da ugrožava vodosnabdevanje oglasila se i Fabrika vode

fabrika vode zrenjanin
Foto: Fabrika vode

Nekoliko dana nakon što je JKP “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina obavestilo javnost da je njegova stručna komisija konstatovala da Fabrika vode ne ispunjava nijedan od 34 razmatrana tehnička uslova, kao i da rad postrojenja ugrožava i preopterećuje celokupan sistem vodosnabdevanja i kanalisanja, oglasio se i investitor postrojenja.

 

Fabrika vode u saopštenju navodi da je njena uprava bila iznenađena nedavnim objavama u medijima o izveštaju stručne komisije JKP „Vodovod i kanalizacija“. Dodaje se da je ta komisija bila pozvana kako bi, uz slobodan pristup postrojenju i relevantnim podacima, stekla uvid u situaciju nakon eksplozije koja se dogodila 14. decembra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Šaljite fotografije fiskalnih računa i osvojite vredne nagrade!

 

“Vodovod nam nije dostavio dokument o kojem je izvestio medije. Zamolili smo to javno preduzeće da nam dostavi izveštaj. Nakon uvida moći ćemo da se izjasnimo o njegovom sadržaju. Tada ćemo podeliti naše mišljenje sa ugovornim partnerima i javnošću”, poručuju iz Fabrike vode.

 

U saopštenju se navodi da je, nakon značajnih ulaganja u unapređenje sistema i proizvodnje tokom prošle godine, Fabrika vode u proteklih nekoliko meseci građane Zrenjanina snabdevala odgovarajućim količinima vode za piće. Njen kvalitet je bio u skladu sa svim propisanim standardima, ističe se u saopštenju.

 

Fabrika vode prestala sa radom posle eksplozije

 

Postrojenje je, međutim, moralo da prekine vodosnabdevanje građana nakon eksplozije koja se desila 14. decembra prošle godine.

 

“Trenutno smo u završnoj fazi otklanjanja posledica incidenta. O tome smo obavestili naše ugovorne partnere – JKP “Vodovod i kanalizacija” i Grad Zrenjanin. Ponovno puštanje u rad postrojenja biće moguće nakon što nadležne institucije obave finalnu procenu bezbednosti njegovog rada. Naš zajednički cilj i prioritet mora da bude brza obnova proizvodnje vode, kako bi građani Zrenjanina bili snabdeveni dovoljnim količinama vode za piće odgovarajućeg kvaliteta, kao što je to bio slučaj u proteklim mesecima”, zaključuje se u saopštenju.

 

A šta je sve konstatovala stručna komisija JKP “Vodovod i kanalizacija” možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Još nije završeno “ugrađivanje” nezasitih lopovčina. Narodne pare daju šakom i kapom pod izgovorom da su besni na izvođače radova, a izgradnju fabrike vode će po ugovoru platiti potrošači kroz račune za utrošenu vodu. Gradski vodovod je, navodno, normalizovao snabdevanje blatnjavom i otrovnom vodom u kojoj ni kuče ne bi okupali, a mnogi su prinuđeni da to piju i kuvaju supicu bolesnoj deci da ozdrave. Inspekcije nikako da se dosete da je Zrenjanin leglo “vodene mafije” i da sumnjivi pakeri raznoraznih česmovača u ovom gradu zgrću milione. Istu vodu sa istim karakteristikama prodaju pod raznim nazivima, čak i u velikim trgovinskim lancima kao robnu marku. Uhvatili su samo jednu bandu koja je tzv. “zlatiborsku rosu” punila u novosadskom dvorištu. Svih ovih godina ni jedna cisterna sa zdravom pijaćom vodom se nije pojavila na ulicama, a navodnu pokrajinsku pomoć u flaširanoj vodi neko je volšebno skrajnuo. Naravno, ulični bunari kojih je bilo na stotine sada su pokvareni. Do sada nam je vazduh trovala kafilerija, ali zato uskoro stiže najveća fabrika gume.

sinovoz
FAM